NOVAK IMA PSIHIČKI PROBLEM! Čuveni Hrvat govorio o Đokoviću: Ako nema VATRU u sebi može da upadne u NEVOLJE!
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

izneo stav

NOVAK IMA PSIHIČKI PROBLEM! Čuveni Hrvat govorio o Đokoviću: Ako nema VATRU u sebi može da upadne u NEVOLJE!

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković imao je nešto slabiji početak nove sezone zbog kog su mnogi već požurili da ga otpišu. Navikli smo da gde god se pojavi Đoković, to znači osvajanje šampionskog pehara, makar i finale, međutim u 2024. godini nema ni jedno ni drugo, zbog čega je doneta odluka da se rastane sa trenerom Goranom Ivaniševićem.

U čemu je problem i da li će Đoković uspeti da se vrati na stari nivo koji mu je doneo prvo mesto na ATP listi? Svi verujemo da hoće, a iz dana u dan analizira se u čemu je zapravo bio problem. Prema mišljenju bivšeg hrvatskog tenisera Ivana Ljubičića, inače nekadašnjeg trenera Rodžera Federera, Nole zapravo ima "blokadu" koju samo treba da prevaziđe i kada to uradi opet ćemo ga gledati u top-formi.

Novak Đoković
foto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Profimedia

"Mislim da su u ovom trenutku Janik Siner i Karlos Alkaraz ispred svih i ostaće narednih nekoliko godina. Oni će biti igrači koje treba pobediti", rekao je Ljubičić i osvrnuo se na "zavisnost" Đokovića od rivalstva sa Nadalom i Federerom, dodavši nešto što može da zvuči i kao da ima rešenje problema za Srbina: "To je psihički problem, sigurno nije zaboravio da igra tenis. Nesumnjivo, Nole mora imati vatru u sebi inače mu nešto nedostaje. Đoković je navikao da se bori za svaki poen i svaki centimetar. Ako ne oseti tu želju, može upasti u nevolje".

Ljubičić, iza koga je teška životna priča, iako oštar dodaje da veruje da će se Nole probuditi na vreme: "Uveren sam da može da se oporavi pre nadolazećih, njemu stvarnih ciljeva - Rolan Garosa, Vimbldona i Olimpijskih igara u Parizu", glasila je poruka Hrvata za "Gazetu delo Sport".

Podsetimo, Novak Đoković je trenutno u Monte Karlu gde će danas saznati rivale na žrebu, a videćemo i da li će ozvaničiti saradnju sa Nenadom Zimonjićem koji je uz njega.

Kurir sport / Mondo / Gazetu delo Sport

BONUS VIDEO:

04:03

Krejg O’Šenesi ekskluzivno za Kurir: Novak neće dati da se otpiše tako lako!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track