JEDAN NADALOV REKORD NOVAK NIKADA NEĆE USPETI DA OBORI! I Ivanišević je svestan toga, zna da je to NEMOGUĆE ostvariti!
Foto: INFphoto.com / INSTAR Images / Profimedia, Glyn KIRK / AFP / Profimedia

rekord

JEDAN NADALOV REKORD NOVAK NIKADA NEĆE USPETI DA OBORI! I Ivanišević je svestan toga, zna da je to NEMOGUĆE ostvariti!

Tenis -

Novak Đoković je tokom blistave karijere oborio mnoge rekorde, i po gotovo svakom parametru je najbolji teniser u istoriji ovog sporta.

Ipak, postoji jedan rekord u vlasništvu Rafaela Nadala koji neće oboriti.

To je broj titula na Rolan Garosu, bar tako misli doskorašnji trener srpskog asa, Goran Ivanišević.

„Novak i Rafa su rivali i oni su obeležili jednu epohu, zajedno sa Rodžerom. Naravno, bili su tu i Endi Mari i Sten Vavrinka, kao i još neki igrači. Ali Rodžer je otišao ranije, a i Rafa se povredio i dosta je izostajao. Glupo je zamerati Nadalu bilo šta – Rafa je Rafa. Mislim da postoje dva rekorda u tenisu koji, prema mom mišljenju, praktično nikad neće biti oboreni. To su Rafinih 14 titula na Rolan Garosu i Novakov broj sedmica na prvom mestu ATP liste“, rekao je Ivanišević u intervjuu za Sport klub i potom dodao:

„Tom Novakovom rekordu još nije kraj, još će on tu biti. Ne znamo dokad, ali ako sve bude išlo kako treba, biće broj jedan sve do Rolan Garosa. Glupo je zamerati bilo šta Rafi. Ja volim Rafu, a njih dvojica su imali nešto posebno. Znam da bi mediji želeli nekakav sukob, ali treba poštovati njihovo rivalstvo. Nisu oni među sobom super prijatelji, ali poštuju svi jedni druge i, na kraju krajeva – mnogo su pomogli jedan drugom da postanu bolji igrači”.

Kurir sport

Bonus video:

00:14

Novak i Goran Ivanišević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track