ŽREB ZA BILI DŽIN KING KUP: Srbija protiv Grčke, Norveške i Švedske
Foto: TSS - M.Lukač

Grupa C

ŽREB ZA BILI DŽIN KING KUP: Srbija protiv Grčke, Norveške i Švedske

Tenis -

Bili Džin King kup reprezentacija Srbije nosilac je Gupe C Prve evro-afričke zone u kojoj će voljom žreba da zaigra protiv Švedske, Grčke i Norveške!

Prvi meč reprezentacija Srbije igra u ponedeljak 8. aprila sa reprezentacijom Norveške u podne. Najbolje rangirana norveška igračica je Melani Helge koja zauzima 388. mesto na WTA listi. Najteži protivnik bi trebalo da nam bude reprezentacija Grčke koju predvodi 7. igračica sveta Marija Sakari.

Dan kasnije pobednik našeg duela igra sa pobednikom meča Grčka - Švedska, a poraženi sa poraženim iz tog duela.

Ovogodišnje takmičenje nikada nije bilo jače se među prijavljenim igračicama nalaze dve koje su top deset, Jelena Ostapenko i Marija Sakari, desetak igračica koje su prvih 100 na WTA listi i veliki broj koji su među prvih 200.

Savezni kapiten Dušan Vemić veruje u tim Srbije posle žreba:

"Žreb je solidan ali sve zavisi od onoga šta naše devojke pokažu na terenu. Od petka smo u Portugaliji i održali smo četiri treninga. Devojke daju sve od sebe na treningu i očekujem da će to pokazati na terenu. Sve igeačice su zdrave, a srećan sam što je Nina Stojanović ponovo sa nama. Očekujem da sutra protiv Norveške odigramo najbolje moguće i pobedom zaapočenomo takmičenje - poručio je Vemić.

Sistem takmičenja se sastoji iz dve faze. U prvoj su ekipe podeljene u tri grupe po četiri ekipe, a pobednici grupa se plasiraju direktno u plej-of u novembru.

U drugoj fazi ekipe su, prema plasmanu, podeljene u četiri grupe po tri i dalje razigravaju za plasman od 1. do 12. mesta. Ekipe koje budu drugoplasirane u prvoj fazi u drugoj fazi igraju za poslednje mesto koje vodi u plej-of.

Ekipe koje zauzmu 11. i 12. mesto ispadaju u niži rang.

Aleksandra Krunić, kao najiskusnija reprezentativka ima recept za sve rivale Srbije u grupi: "Nijedan tim ne treba potcenjivati. Kada je Bili Džin King kup u pitanju, rang uopšte nije bitan, jer svi igraju drugačije, sa više intenziteta za svoje države nego na turnirima ponekad. Naučila sam da očekujem neočekivano i zbog toga mi nikada nije previše bitno sa kim igramo i protiv koga svo u grupi. Naravno da ponekad želiš da imaš na papiru slabije rangirane igračice, ne želiš najjaču grupu što se tiče imena, ali i to se pokazalo do sada da nije bitno. Moramo da idemo dan po dan".

Mia Ristić je optimistična pred Norvešku, sa kojom je duel zakazan za ponedeljak u podne. "Drago mi je što sam deo ove veličanstvene ekipe. Čast mi je da predstavljam svoju zemlju na ovakvom događaju. Znamo da je olimpijska godina i da su svi došli u najjačim sastavima, sa najvećim imenima svetskog tenisa. Svaki prvi meč na turniru je težak, tako će da bude i sa Norvežankama. Ali, spremna sam, dobro i vredno se treniralo i jedva čekam nove mečeve i izazove sa željom da pobeđujemo".

Lola Radivojević je ukazala na adute Grčke: "Grčka je dobar protinik, naročito jer je tu Sakari, koja je top 10 igračica. Ali i mi smo u dobroj formi i atmosferi ovde. Očekujemo najbolje i verujemo da možemo da možemo da pobedimo svakog. Treninzi su nam super i očekujemo pobede".

Elena Milovanić ne smatra da je bitno ko je rival na terenu, pa ni Šveđanke: "Nije bitno ko je protivnik, Grčka, Norveška ili Švedska. Svaako u timu će da pruži maksimum. Mi smo tu da pružimo jedni drugima pozitivnu energiju i sigurna sam da ćemo da prođemo dobro".

Očekuje nas i povratak u reprezentaciju Nine Stojanović: "Inspiracija uvek postoji kada igraš za svoju zemlju. A, atmosfera u timu utiče, bilo pozitivna, bilo negativna. Zbog toga verujem da nemamo problem, jer smo jako dobro trenirale ovih dana, a sve devojke su dobro raspoložene, i imamo veliku želju da damo sve od sebe na terenu. Što se mene tiče drago mi je da sam ponovo u timu, da ću da osetim takmičarsku atmosferu i nadam se da će za mene sve ovo da predstavlja povratak bez fizičkih bolova".

Kurir sport

Bonus video:

00:23

NOVAK ĐOKOVIĆ NA PREMIJERI FILMA O NIKOLI PILIĆU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track