ŽESTOKO VREĐAO NOVAKA, TRENERA PREGAZIO DŽIPOM, ŽENU IZBACIO IZ AUTA U POKRETU... Teniser kog svi pamte kao mašinu za skandale!
Foto: Profimedia

teniski čarli šin

ŽESTOKO VREĐAO NOVAKA, TRENERA PREGAZIO DŽIPOM, ŽENU IZBACIO IZ AUTA U POKRETU... Teniser kog svi pamte kao mašinu za skandale!

Tenis -

Bez sumnje jedan od najkontroverznijih tenisera u istoriji ovog sporta je Marselo Rios.

Tako su ga i zvali: "mašina za kontroverze i skandale".

Čileanac, nekadašnji broj jedan na svetu, ostao je upamćen po primitivnom ponašanju, kao i po skandaloznom vređanju Novaka Đokovića za koga je rekao da je "kralj gluposti".

Ovaj 48-godišnjak je četiri nedelje, od kraja marta do kraja aprila, proveo na prvom mestu ATP liste, zatim u avgustu još dve nedelje. U karijeri je uzeo 18 titula, ali nijednu na grend slem turnirima. Najveći rezultat je bilo finale na Australijan openu 1996. godine.

"Teniski Čarli Šin", kao su ga neki prozvali, je imao dosta mračnih epizoda u životu.

Marselo Rios
foto: Profimedia

Jednu od svojih bivših žena Mariju Evgeniju Larain je izbacio iz auta tokom vožnje, bivšeg trenera je pregazio džipom, tukao taksistu u Rimu, a onda nastavio tuču sa policajcima koji su došli da ga hapse. Duga je lista ispada popularnog "Ćina", pa je tako urinirao po ljudima u jednom baru, plivao go u hotelskom bazenu... Kada je postao broj 1 na svetu otpustio je svog trenera. Kada ga je devojka Đulijana Sotela ostavila, na konferenciji za medije je plakao kao kiša i čitao pismo upućeno njoj. U jednom čuvenom restoranu se potukao sa konobarima.

Kažnjen je 2018. godine sa 2.500 dolara nakon što je novinaru poručio: Kao što je rekao moj lični prijatelj Dijego Maradona, nikad ne pričam sa novinarima i svi možete da ga p...e".

Optužio je 2021. godine Pamelu Hils, čileansku novinarku i političarku, da je htela da ga siluje kada je imao 14 godina. Pokušala je da se okupa sa njim nakon jednog intervjua.

Jednom prilikom je izašao u javnost s informacijom da boluje od Aspergerovog sindroma, što je neka vrsta blažeg oblika autizma.

Marselo Rios
foto: Profimedia

Sa 28 godina je odlučio da završi karijeru. Nije mogao da izađe na kraj sa povredama i rešio je da kaže "zbogom". Ali se 2018. godine, posle 15 godina pauze vratio. Odigrao je nekoliko čelendžera i ponovo odustao.

Poslednjih godina mu je Novak Đoković bio omiljena ličnost za napad. Čileanac je u vreme pandemije koronavirusa komentarisao odluku Đokovića da se ne vakciniše i tako propusti veliki broj turnira, te ga nazvao "kraljem gluposti".

"Ne znam šta je razlog, ali ako pokušavate da budete najbolji u istoriji i odustanete od te trke zbog nekih vakcina, onda ste kralj gluposti. Verujem da je to prvo bilo iz straha, a da je sada previše arogantan", poručio je tada Rios.

Zanimljivo je njegovo mišljenje o ATP turu.

"ATP je najveće s...e koje postoji. Samo su gringosi uključeni", rekao je Rios kome smeta, kako je naveo, "anglosaksonski uticaj na tenis".

Gringosi su u doslovnom prevodu stranci, svi koji ne govore španski.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:23

NOVAK ĐOKOVIĆ NA PREMIJERI FILMA O NIKOLI PILIĆU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track