AU, KAKVA BRUKA BRITANACA - JE L' MOGUĆE DA STE NOVAKU ZABORAVILI TITULE?! Zašto ovako nekad ne pogrešite kod Federera ili Nadala?
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

neprofesionalno

AU, KAKVA BRUKA BRITANACA - JE L' MOGUĆE DA STE NOVAKU ZABORAVILI TITULE?! Zašto ovako nekad ne pogrešite kod Federera ili Nadala?

Tenis -

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković uspeo je da savlada Australijanca Aleksa de Minora i plasira se u polufinale Monte Karla. To znači da najboljeg srpskog sportistu samo dve pobede dele od prve titule u tekućoj sezoni, ali i rekorda koji verovatno nikada neće biti oboren.

Đoković je jedini teniser koji ima najmanje dve titule na svakom od najvećih svetskih turnira, a ukoliko osvoji turnir koji trenutno igra imaće po tri pehara sa svakog od najvećih takmičenja.

Niko drugi nije ni blizu takvom rezultat. Čak ni Rodžer Federer i Rafael Nadal nisu uspeli da kompletiraju sve najveće turnire, odnosno da na svakom od njih osvoje barem po jednu titulu. Ni to nije dovoljno da se jedan od najuticajnijih svetskih medija malo bolje informiše o karijeri najboljeg tenisera ikada.

Novak Đoković
foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

Recimo, BBC misli da Novak Đoković nikada nije osvojio titulu u Monte Karlu, iako za proveru te informacije treba oko minut. Novak je 2013. godine u finalu Monte Karla savladao "Kralja šljake" Rafaela Nadala, a dve godine kasnije na istom mestu bio je bolji od Tomaša Berdiha za svoju drugu titulu.

Takođe, Đoković je 2009. i 2012. godine igrao finale ovog turnira, pa ostaje nejasno kako je BBC napravio tako očiglednu grešku i dopustio da se ona satima nalazi na njihovim zvaničnim kanalima.

Tvit koji su objavili izazvao je revolt Đokovićevih navijača koji su se odmah pobunili zbog ogromne greške. BBC je ubrzo obrisao objavu, ali na internetu uglavnom ostaju tragovi svega što se objavi, pa su Novakovi navijači još neko vreme komentarisali grešku, pre nego što su se okrenuli današnjem polufinalnom meču.

Novak Đoković
foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Novak Đoković će u polufinalu Monte Karla igrati protiv Kaspera Ruda, a njihov okršaj je drugi na programu danas. Pre toga će na teren Janik Siner i Stefanos Cicipas, čiji meč počinje u 13:30. U dosadašnjem toku turnira Novak Đoković je savladao Romana Safjulina, Lorenca Musetija i Aleksa de Minora, a osvojio je i bodove koji će mu produžiti ostanak na prvom mestu ATP liste.

Ipak, sve to je u drugom planu. Turnir u Monte Karlu, kao i ostali koje će igrati na šljaci, treba da posluži samo kao priprema za dva najbitnija događaja u ovom delu sezone. Đoković će ciljati pehare na Rolan Garosu kako bi stigao do 25. grend slem titule, a zatim i zlato na Olimpijskim igrama kako bi imao najvrednije trofeje sa bukvalno svih takmičenja u tenisu.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

00:26

Australijan open, atmosfera, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track