"SVE IMA POČETAK I KRAJ..." Emotivna konferencija Nadala: Teško mi je… Imao sam sreće da na ovom turniru ispišem divnu istoriju
Foto: Pau BARRENA / AFP / Profimedia

BARSELONA

"SVE IMA POČETAK I KRAJ..." Emotivna konferencija Nadala: Teško mi je… Imao sam sreće da na ovom turniru ispišem divnu istoriju

Tenis -

Trenutno 644. teniser sveta Rafael Nadal nije uspeo da se plasira u drugo kolo turnira u Barseloni, pošto je u dva seta poražen od Australijanca Aleksa De Minora.

Sa skoro potpunom sigurnošću mogu da kažem da se neću ponovo takmičiti ovde. Voleo bih da sam mogao da budem još konkurentniji, ali za mene je bilo lepo što sam mogao da odigram i dva meča. Teško mi je… Imao sam sreće da na ovom turniru ispišem divnu istoriju, a sada će drugi pokušati da me prestignu. Sve ima početak i kraj, nema nikakve drame“, rekao je Nadal i dodao:

U Madridu ću igrati ako se budem osećao dobro, sada moram da odradim dobru nedelju treninga. Tokom meča sam se osećao dobro i uživao sam“.

Rafael Nadal
foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Odlazim odavde ubeđen u to da sam napravio korak napred, nije danas trebalo da budem na vrhuncu. Ako mi telo bude dobro reagovalo na treninge, verujem da ću i u Madridu napraviti korak napred. Ako telo izdrži dodatni teret, onda ću moći i ja da budem bolji – ne govorim o pobedama, već o tome da imam nivo igre da mogu da se borim. U Madridu malo bolje, u Rimu još malo bolje, a u Parizu kako Bog da. To će biti trenutak da pokušam da dam sve od sebe“.

Podsetimo, Nadal se u Barseloni vratio na teren posle više od tri meseca pauze zbog nove povrede kuka koju je zadobio početkom januara u Brizbejnu.

On je potom odustao od nastupa na Australijan openu, u Dohi, Indijan Velsu i Monte Karlu.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track