FRANCUSKA SELEKTIRALA MLADU SRPSKU TENISERKU: Simona Ljuboja dobila poziv, igra protiv Engleske!
Foto: Printskrin/Instagram

znaju šta rade

FRANCUSKA SELEKTIRALA MLADU SRPSKU TENISERKU: Simona Ljuboja dobila poziv, igra protiv Engleske!

Tenis -

Mlada teniserka Simona Ljuboja izabrana je u odgovarajuću selekciju Francuske.

Simona Ljuboja
foto: Privatna arhiva

Devojčica koja ima samo deset godina Simona Ljuboja je srpskog porekla, ali je orasla u Francuskoj i već nekoliko godina je u sistemu tamošnjeg Teniskog saveza. Kurir je pre nešto više od mesec dana prvi put pisao o njoj, kada je srpska javnost saznala o kakvom talentu se radi.

Simona Ljuboja igraće za Francusku tokom vikenda protiv reprezentacije Engleske u Notingemu. To će biti prvi zvanični nastup talentovane teniserke za selekciju Francuske.

Simona Ljuboja
foto: Printskrin/Instagram

Teniski savez Srbije, prema informacijama Kurira bliskih porodici, dosad nijednom nije kontaktirao oca ili majku male Simone Ljuboje. Devojčica je rođena u Beogradu 2014. godine, pored srpskog ima i francusko državljanstvo.

Sa druge strane, Teniski savez Francuske je od njenog najranijeg perioda i uspona pokazao interesovanje i činio sve da devojčica igra veliki broj turnira i učestvuje u brojnim kampovima, kako bi razvijala svoj potencijal.

Simona Ljuboja je bratanica nekadašnjeg fudbalskog reprezentativca naše zemlje Danijela Ljuboje, koji je karijeru izgradio u Francuskoj. Danijel je nedavno, za Vaskrs dao veliki intervju za Kurir. Teniski uzori devojčici su Novak Đoković, Arina Sabalenka i Monika Seleš.

Simona Ljuboja
foto: Printskrin/Instagram

Simona Ljuboja nedavno je osvojila prestižni turnir za decu u Francuskoj, pod imenom "Poussins Mulhouseiens 2024", koji je iz kategorije TMC serije. Na turniru su igrale devojčice iz tri zemlje - Francuske, Nemačke i Švajcarske.

Najveći san Simone Ljuboje je da jednog dana podigne sva četiri grend slem pehara, ali pre svega da osvoji Vimbldon i bude najbolja na svetu. Veliku podršku dobija od svoje porodice, oca, majke, brata i sestre, kao i porodice svog strica.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track