Đoković savladao Berera u prvom meču posle US Opena
Foto: REUTERS

Đoković savladao Berera u prvom meču posle US Opena

Tenis -
Drugi teniser sveta prepustio Nemcu Mihaelu Bereru jedan set

PEKING - Novak Đoković se plasirao u osminu finala ATP turnira u Pekingu pošto je danas u prvom kolu savladao Nemca Mihaela Berera sa 2:1 u setovima - 6:1, 6:7 (3:7), 6:2.Najbolji srpski teniser, kome je ovo prvi zvaničan meč posle finala US Opena, silovito je otvorio duel protiv 123. na ATP listi i dobio prvi set posle pola sata igre. Činilo se da će bez ikakvih problema preskočiti strartnu prepreku, međutim, Nemac je u nastavku pružio mnogo čvršći otpor i neočekivano slavio u taj brejku drugog seta.Trenutno drugi reket sveta ipak nije dopustio da se sedam godina stariji protivnik ponada iznenađenju. Zaigrao je Đoković u svom stilu i za tili čas okončao treći set za drugu pobedu nad Bererom u isto toliko dosadašnjih međusobnih duela.

“On je krupan momak i ima neobične udarce, bilo je pomalo neobično jer sam morao da se adaptiram kako je meč tekao. U drugom setu sam imao problema sa riternom jer je on pokušavao da bude precizniji nauštrb brzine servisa. Imao je visok procenat i zato sam bio pod pritiskom u ‘svojim’ gemovima”, rekao je Novak.“Zaslužio je da osvoji drugi set – uspeo je da dogura do taj brejka i onda nije promašio nijedan prvi servis, izašao je na mrežu nekoliko puta i odigrao je nekoliko dobrih poena”, dodao je drugi teniser sveta i dodao: ”U odlučujućem setu pokušao sam da budem bliži osnovnoj liniji i to je uspelo”.

U nastavku takmičenja srpski teniser sastaje sa Argentincem Karlosom Berlokom, koji je savladao Australijanca Marinka Matoševića sa 2:1 u setovima.Protiv Berloka, 50. na ATP listi, Đoković je odigrao jedan meč, prošle godine na JU-Es Openu, kada je slavio ubedljivo sa 3:0.Turnir u Pekingu igra se za nagradni fond od 2,2 miliona dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track