NOVI ŠOK U RIMU! ISPAO JOŠ JEDAN OD GLAVNIH FAVORITA: Rubljov na kolenima! Srušio ga anonimus koji je hteo da ostavi tenis
Foto: AP

NOVI ŠOK U RIMU! ISPAO JOŠ JEDAN OD GLAVNIH FAVORITA: Rubljov na kolenima! Srušio ga anonimus koji je hteo da ostavi tenis

Tenis -

Posle Đokovića, i Andrej Rubljov se našao na spisku favorita koji su napustili Masters u Rimu.

Iako je osvojio Masters u Madridu, bilo je evidentno da Andrej Rubljov ima problema. Virus, povreda prsta na nozi, ništa ga nije sprečilo da dođe do trofeja u španskoj prestonici. Međutim, u Rimu je to došlo na naplatu, pogotovo jer je s druge strane mreže bio odlični Aleksandar Miler.

U trećem kolu Mastersa u Rimu Miler je savladao Rubljova sa 2:1 u setovima (3:6, 6:3,6:2) i time ostvario jedan od najvećih rezultata u dosadašnjoj karijeri.

Andrej Rubljov
foto: AP

Dobio je ruski teniser prvi set, napravio je ključni brejk u četvrtom gemu i činilo se da sve ide po planu za njega, ali za nešto se ipak pitao i Francuz. Drugi set bio je mnogo neizvesniji, igralo se gem za gem sve do 4:3 za Milera. Rus je spasao dve brejk lopte, ali francuski kvalifikant je iskoristio treću i u tom trenutku okrenuo meč na svoju vodenicu. Ispostavilo se da je to bila prelomna tačka meča.

Mučio se Rus u trećem setu, a 109. reket planete je uz dupli brejk došao do pobede. Jedan od presudnih faktora bio je broj neiznuđenih grešaka, Rubljov ih je imao čak 16, naspram šest Milerovih.

Ovaj trijumf posebno dobija na značaju jer momak iz Poasija i sam ima zdravstvenih problema, a u pitanju je hronična bolest creva, zbog koje je u jednom momentu razmišljao da potpuno napusti voljeni sport.

Francuza u narednoj rundi očekuje pobednik duela između Italijana Stefana Napolitana i favorizovanog Čileanca Nikolasa Đarija.

Kurir.rs/Mozzartsport

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track