NOVAK ĐOKOVIĆ SAZNAO RIVALE NA ROLAN GAROSU! Evo protiv koga Srbin igra u prvom kolu - mnogi su "čekali" Nadala, ali ništa od toga
Foto: Thomas SAMSON / AFP / Profimedia

rg

NOVAK ĐOKOVIĆ SAZNAO RIVALE NA ROLAN GAROSU! Evo protiv koga Srbin igra u prvom kolu - mnogi su "čekali" Nadala, ali ništa od toga

Tenis -

Danas je u Parizu održan žreb za Rolan Garos te su srpski teniseri saznali svoje rivale!

Protivnik Novaka Đokovića u prvom kolu Rolan Garosa će biti Pjer Erber.

Ukoliko uspešno preskoči prvi stepenik, srpski teniser će u drugoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Roberta Karbaljesa Baene i Konstanta Lestijena, a susret Novaka Đokovića i Rafaela Nadala moguć je tek u polufinalu!

Novak Đoković brani titulu na ovom Gren slemu i prvi je nosilac na žrebu, dok je drugi nosilac Janik Siner te njih dvojica ne mogu da se sastanu pre finala.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Rafael Nadal neće biti nosilac, a u prvom kolu igra protiv četvrtog nosioca Zvereva, što znači da je Karlos Alkaraz u drugoj polovini žreba i ne može na Novaka Đokovića pre finala, kao ni Janik Siner.

Podsetimo, u glavni žreb plasirao se i Hamad Međedović, koji je u poslednjem kolu kvalifikacija održao čas tenisa francuskom igraču Žofriju Blanšou, protiv koga je slavio sa 2:0 (6:2, 6:2).

Od srpskih igrača u Parizu će igrati Novak Đoković, Hamad Međedović, Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Laslo Đere.

Laslo Đere u prvom kolu igra sa Nemcem Danijelom Altmajerom, Miomir Kecmanović počinje od kvalifikanta dok će preko puta Dušana Lajovića stajati Roman Safiuljin.

Što se tiče Hamada Međedovića, on će morati da sačeka kraj kvalifikacija kako bi saznao protiv koga će igrati u prvom kolu!

Kurir sport

Bonus video:

00:11

Novak izlazi iz Urgentnog centra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track