Đoković preko Berloka do četvrtfinala

Đoković preko Berloka do četvrtfinala

Tenis -
Novak Đoković u osmini finala turnira u Pekingu Argentinca Karlosa Berloka pobedio sa 6:1, 6:3 i stigao do duela sa Melcerom

PEKING - Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Pekingu, pošto je danas savladao Argentinca Karlosa Berloka sa 6:1, 6:3.

Đoković je u prvom setu apsolutno dominirao na terenu, dok je u drugom nakon što je poveo sa 5:0 dozvolio Argentincu da "poveže" tri gema, ali ne i da promeni konačan ishod. Meč je trajao sat i 14 minuta.

"Pobedio sam, što je za mene najbitnije. Odigrao sam odličan meč, mnogo bolji nego onaj u prvoj rundi. Na kraju je bilo nekoliko zanimljivih poena i gemova za publiku, trebalo je da bolje odradim posao i ranije završim meč. Ipak, na kraju je pobeda jedino što je bitno", rekao je Đoković.

Đoković, koji je u Pekingu prvi nosilac, za plasman u polufinale boriće se protiv Austrijanca Jirgena Melcera, koji je bio bolji od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova 7:6 (11:9), 2:6, 6:1.

Srpski i austrijski teniser sreli su se tri puta i Đoković vodi sa 2:1. Jedini put Melcer se radovao u četvrtfinalu Rolan Garosa 2010. godine, kada je posle 0:2 uspeo da preokrene i dobije meč sa 3:2 u setovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track