KINESKI CAR: Đoković osvojio turnir u Pekingu

KINESKI CAR: Đoković osvojio turnir u Pekingu

Tenis -
Najbolji srpski teniser Novak Đoković u svom trećem učešću osvojio i treći put turnir u Pekingu
1 / 4

PEKING - Najbolji srpski teniser Novak Đoković treći put u karijeri osvojio je turnir u Pekingu. Drugi reket sveta je u finalu savladao Žoa-Vilfreda Congu rezultatom 2:0 (7:6 (7:4), 6:2).

Đoković je osvojio 500 ATP poena i smanjio zaostatak za Federerom na 835 poena. Naredne sedmice dvojica najboljih tenisera sveta učestvuju na turniru u Šangaju. Đoković iz Pekinga putuje pravo u Šangaj gde danas počinje turnir iz Masters serije 1000, koji se igra za nagradni fond od tri miliona i 531.600 dolara. Na turniru u Šangaju srpski teniser je u prvom kolu slobodan a u drugom će se sastati sa pobednikom duela Grigor Dimitrov (Bugarska) - Pablo Anduhar (Španija).

Zanimljivo, Đoković se po završetku meča potpisao na kameri na kineskom jeziku, potom pričao na kineskom i na kraju zaplesao uz ritmove trenutno najvećeg svetskog muzičkog hita "Gangnam stajl".

http://www.youtube.com/watch?v=dux_R_bW5-A

TOK MEČA

6:2 - Tri vezane meč lopte napravio je Đoković, iskoristio prvu i po treći put osvojio turnir u Pekingu. 5:2 - Smanjio je Conga rezultat u drugom setu, prekinuvši tako niz Đokovića od pet uzastopnih gemova. Srpski teniser servira za titulu. 5:1 - Nije iskoristo Conga dve brejk lopte, Đoković je iskoristio prvu gem loptu i poveo sa 5:1.4:1 - Nezaustavljiv je Novak! Stigao je do nove dve vezane brejk lopte, iskoristio prvu i poveo sa velikih 4:1 u drugom setu.3:1 - Bez izgubljenog poena Đoković stiže do novog gema. 2:1 - Brejk Đokovića! Vezao je srpski as dve brejk lopte, iskoristio prvi i napravio veliki korak ka osvajanju ovog seta i meča. 1:1 - Grešio je Đoković, ali bio pravi kada je trebao i, uz dva izgubljena poena, stigao do izjednačenja u drugom setu.0:1 - Šteta, Đoković je imao dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Na kraju je svojom greškom omogućio Congi da stigne do vođstva u drugom setu.

2. SET

7:6 - Taj-brek je počeo na servis Đokovića. Posle početnog poena, Novak pravi i mini brejk i vodi sa 2:0. Uzdrmani Conga greši na svoj drugi servis i Novak u odlučujućem gemu vodi sa 3:0.Novak gubi prvi svoj servis, ali osvaja drugi za 4:1.Conga bez problema osvaja dva servisa i smanjuje na 4:3.Agresivni Conga greši i omogućava Đokoviću osvajanje petog poena u taj-breku. Međutim, Đoković greši i vraća Congu u meč - 5:4.Neverovatna greška Conge za 6:4, potom nova greška Francuza i Novak vodi sa 1:0 u finalu turnira u Pekingu!

6:6 - Stigao je Nole do 15:30, ali je Conga sjajno odservirao za taj-brek u prvom setu. 6:5 - Nešto neizvesniji gem nego prethodni. Mučio se Đoković do 30:30, a onda sa dva sjajna servisa stigao do novog gema. 5:5 - Nije imao šanse Novak u ovom gemu. Conga je odlično servirao i, uz jedan izgubljeni poen, stigao do izjednačenja. 5:4 - Besprekorni Novak. Bez izgubljenog poena stiže na gem od osvajanja prvog seta. 4:4 - Šteta, bio je Đoković na korak od osvajanja novog brejka, ali je Conga u odsudnim trenucima sjajno odservirao, vezao tri poena i izjednačio. 4:3 - Sjajno je Đoković odigrao ovaj gem, svojom greškom je dozvolio Congi jedan poen, ali je ostale poene odigrao besprekorno. 3:3 - Ribrejk Đokovića! Srpski as se odmah odužio Francuzu za izgubljeni servis, stigao do dve vezane brejk lopte i iskoristio priliku da izjednači. 2:3 - Brejk Conge. Ono što se najavljivalo na prva dva servisa Đokovića, desilo se u trećem. Conga je stigao do tri vezane brejk lopte i poveo sa 3:2 u meču. 2:2 - Conga, za razliku od Đokovića, nema problema na svoj servis. Bez izgubljenog poena stiže do novog izjednačenja. 2:1 - Ponovo je Conga stigao do brejk lopte i ponovo je Đoković odigrao fenomenalno u kriznim trenucima. 1:1 - Bez većih problema snažni Conga osvaja svoj servis. 1:0 - Srpski teniser se odmah suočio sa brejk loptama. Francuz je imao dve prilike da povede u meču, ali je Đoković spasio svoj servis i sjajnim lob udarcem poveo u finalu.

1. SET

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track