Janko lako sa Gulbisom

ATP Beč

Janko lako sa Gulbisom

Tenis -
Srbin u dva seta bolji od Letonca 6:3, 6:4

Drugi nosilac na turniru u Beču, Janko Tipsarević, plasirao se u četvrtfinale pošto je bio bolji od Letonca Ernesta Gulbisa - 6:3, 6:4.

Janko je Letoncu odmah na staru pokazao da je maksimalno ozbiljno shvatio turnir u Beču, pošto je bez izgubljenog poena. Nastavio je Tipsarević u tom ritmu, pošto je potom nanizao još četiri gema za ubedljivih 5:0. Dva brejka prednosti stekao je bez mnogo problema, kada je Gulbis počeo da se budi. Napravio je seriju od 3:0, uspeo da vrati jedan brejk, ali ne i da unese veću dramu u finišu prvog seta. Janko je na svoj servis uzeo gem sa nulom za 6:3.

Letonac je u drugom setu nagovestio zašto je jedno vreme važio za pretendenta za top 10 i vrlo talentovanog igrača, te je ugrozio servis našeg tenisera u drugom gemu. Ipak, Tipsarević je poništio brejk loptu, izjednačio na 1:1 i započeo novu seriju u Beču. Prvo je oduzeo servis Gulbisu sa nulom, pa sa još dva osvojena gema i novim brejkom poveo sa visokih 4:1, čime je prelomio susret u svoju korist. Trgao se Letonac i vratio jedan brejk zaostatka, međutim, nije mogao mnogo do kraja, pošto je Janko rutinski priveo meč kraju i overio kartu za četvrtfinale posle 79 minuta igre.

Naš teniser će se u borbi za polufinale sastati sa Slovencem Aljazom Bedenom, 89. na ATP listi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track