Zimonjić u Parizu bolji od Ljodre
Foto: KURIR

Dobar start

Zimonjić u Parizu bolji od Ljodre

Tenis -
Zimonjić i Lopez će u borbi za plasman među osam najboljih igrati protiv holandsko - pakistanske kombinacije Ajsim Kurejši/Žan Žulijen Rojer

Nenad Zimonjić i Felisijano Lopez su uspešno startovali na Mastersu u Parizu. Srpsko-španski par je savladao Majkla Ljodru i Sdurada Valesilina rezultatom 2:1 (6:4, 4:6, 11:9) i plasirali se u osminu finala takmičenja. Zimonjić i Lopez će u borbi za plasman među osam najboljih igrati protiv holandsko - pakistanske kombinacije Ajsim Kurejši/Žan Žulijen Rojer.

Zimonjić i Lopez su u petom gemu napravili brejk i poveli sa 3:1. Imali su njihovi rivali u osmom gemu dve prilike da uzvrate istom merom, ali su se srpski i španski teniser odbranili, a potom uspešno iskoristili prvu set loptu. U narednom setu su i jedni i drugi bili sigurno na svoj servis do 12. gema. Interesantno, ali tokom 11 gemova teniseri nisu imali čak ni brejk priliku. Prvi su posustali Zimonjić i Lopez, pa su njihovi rivali iskoristili drugu brejk loptu za izjednačenje.

U odlučujućem delu igre vodila se velika bitka, ali su Zimonjić i Lopez na kraju bili koncentrisaniji i spretniji, pa se okončali meč u svoju korist posle sat i osam minuta igre.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track