Kvitova: Teško sa Jelenom i Anom
Foto: REUTERS

FED Kup finale

Kvitova: Teško sa Jelenom i Anom

Tenis -
Nekadašnja šampionka Vimbldona i svetska "broj 1" istakla je da i dalje ima problema sa povredom zbog koje se prošle nedelje povukla sa završnog turnira sezone u Istanbulu i da će odluku o nastupu doneti zajedno sa selektorom Petrom Palom

Najbolja češka teniserka Petra Kvitova izjavila je da aktuelne šampionke FED kupa očekuje težak zadatak u finalu protiv Srbije.

"Pritisak je mnogo veći nego prošle godine protiv Ruskinja u Moskvi i izvesno je da nas čeka mnogo težak meč. Uvek je teže odbraniti trofej, pogotovo što naši navijači u Pragu to očekuju. Sa druge strane Ana ima sjajan servis, Jelena je veoma dobra u defanzivi i uvek je teško doći do pobede protiv nje", rekla je Kvitova na konferenciji za novinare.

Kvitova smatra da su Ana Ivanović i Jelena Janković izuzetno kvalitetne teniserke. On je dodala da je uvek teže braniti trofej, nego ga osvojiti.

Nekadašnja šampionka Vimbldona i svetska "broj 1" istakla je da i dalje ima problema sa povredom zbog koje se prošle nedelje povukla sa završnog turnira sezone u Istanbulu i da će odluku o nastupu doneti zajedno sa selektorom Petrom Palom.

"Osećam se bolje nego juče, ali videćemo kako će biti na današnjem treningu. Nadam se da ću do vikenda biti 100 posto spremna", poručila je Kvitova.

Sa druge strane Lusi Safarova je potpuno spremna i sa nestrpljenjem očekuje početak finala.

"Jedna nedelja treninga u O2 Areni je sasvim dovoljna za adaptaciju. Očekujem veliku borbu i našu pobedu", poručila je ona.

Selektor Češke Petr Pala naglasio je da o kvalitetu Ane i Jelene najbolje govori podatak da su obe bile najbolej na svetu.

"Veoma su kvalitetene, iskusne, znaju da igraju velike mečeve. Mislim da Jelenin renking nije odgovarajući njenom kvalitetu", rekao je Palo.

Finale FED kupa između Češke i Srbije igra se 3. i 4. novembra u Pragu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track