Žreb odredio: Ana na startu na Safarovu
Foto: REUTERS

Fed kup

Žreb odredio: Ana na startu na Safarovu

Tenis -
U drugom meču u subotu sastaju se Jelena Janković i Petra Kvitova

PRAG - Ana Ivanović će igrati protiv Lusi Safarove na startu finala Fed kupa između Srbije i Češke, koje se igra u subotu i nedelju, određeno je danas žrebom u Pragu.U drugom meču u subotu sastaju se Jelena Janković i Petra Kvitova.Druga dva singl susreta su u nedelju, s tim sto će Ivanović ukrstiti reket sa Kvitovom, a Janković sa Safarovom.U dublu Lusi Hradecka/Andrea Hlavackova igraju protiv Bojane Jovanovski i Aleksandre Krunić.

Srpkinje zadovoljne žrebom i veruju u trijumf

Srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković, kao i selektor FED kup tima Dejan Vraneš izjavili su danas da su zadovoljni rasporedom mečeva u finalnom duelu sa Češkom i ponovili da veruju u osvajanje titule.

"Bilo mi je svejedno da li ću igrati prva ili druga. Očekujem težak meč sa Kvitovom, ali ću dati sve od sebe. Potrudiću se da odigram svoj najbolji tenis i da donesem bod Srbiji. Tu smo da se borimo do kraja i da osvojimo titulu", rekla je Jankovićeva novinarima u Pragu.

Ana Ivanović će igrati protiv Lusi Safarove u prvom subotnjem meču, a u drugom sutrašnjem duelu sastaju se Jelena Janković i Petra Kvitova.

"Spremne smo i nadamo se da najboljem. Neće nam biti lako, imala sam protiv Kvitove težak meč u Sidneju ove godine, nadam se revanšu. Radujem se sutrašnjem duelu, nadam se da ću da odigram na onom nivou koji će biti dovoljan za osvajanje boda", istakla je Ivanovićeva.

Druga dva singl susreta su u nedelju, s tim sto će Ivanović ukrstiti reket sa Kvitovom, a Janković sa Safarovom.

"Raspored mečeva nije toliko bitan, ali ispunila nam se želja da Ana igra prva. Iskoristili smo na najbolji način prethodne dane, daćemo sve od sebe da prođemo što bolje i pobedimo", naveo je selektor Srbije Dejan Vraneš.

On je dodao da ne sumnja u to da će najbolja češka teniserka Petra Kvitova igrati prvog dana.

"Kvitova je spremna i pojaviće se na terenu. Kako će se osećati tokom meča ne znam, ali siguran sam da će igrati u subotu", dodao je Vraneš.

U dublu Lusi Hradecka/Andrea Hlavackova igraju protiv Bojane Jovanovski i Aleksandre Krunić.

"Trudiću se da budem najveća podrška devojkama. Devojkama želim puno uspeha, možemo da dobijemo jedino ako smo složne", poručila je Krunićeva.Optimizmom je zračila i Bojana Jovanovski.

"Izvukli smo ono što smo hteli, Ana igra prva, a Jelena druga. Meni nije toliko važno, trudićemo se da budemo najveća podrška, da budemo pravi tim i da počnemo duel sa 2:0", zaključila je Jovanovski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track