Jelena Janković drugi put dobila nagradu Srce
Foto: REUTERS

Nagrađena

Jelena Janković drugi put dobila nagradu Srce

Tenis -
Uz nagradu, Jelena će dobiti i ček na 10.000 dolara, koji je odlučila da prosledi dečijem odeljenju Onkološke klinike Kliničkog centra Srbije

Međunarodna teniska federacija objavila je da je Jelena Janković dobitnica nagrade "Srce" za 2012. godnu, koja se teniserkama dodeljuje za nastupe u Fed kupu. Jankovićeva je prva teniserka koja po drugi put dobija ovu nagradu, pošto je i 2010. godine bila laureat.

Jelena dve godine nije doživela poraz, nastupajući za Fed kup reprezentaciju Srbije, a za nagradu "Srce" kandidovale su je igre u ovogodišnjem polufinalu protiv Rusije u Moskvi.

Uz nagradu, Jelena će dobiti i ček na 10.000 dolara, koji je odlučila da prosledi dečijem odeljenju Onkološke klinike Kliničkog centra Srbije.

"Počastvovana sam što po drugi put dobijam ovu nagradu. Volim da igram za svoju zemlju i tada dajem svoj maksimum. Sada smo u finalu i to je specijalan trenutak za sve nas, a dobijanje nagrade "Srce" čini ga još posebnijim. Želim da posvetim ovu nagradu srspkom narodu, koji je bio moja inspiracija tokom ovogodišnjih nastupa u Fed kupu", poručila je Jelena Janković.

Pored Jelene, u konkurenciji za nagradu ITF-a bile su Ana Ivanović, Petra Kvitova i Lusi Safarova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track