Ivanović savladala Kvitovu i smanjila prednost Češke
Foto: Reuters

FED Kup

Ivanović savladala Kvitovu i smanjila prednost Češke

Tenis -
Srpkinja i Čehinja su do sada igrale četiri puta, a trenutno je 3:1 u pobedama u korist naše teniserke
1 / 4

PRAG - Srpska teniserka Ana Ivanović smanjila je rezultat u finalu FED Kupa protiv Češke na 2:1. Ivanovićeva je u prvom duelu drugog dana savladala Petru Kvitovu sa 2:0, po setovima 6:3, 7:5.

Meč je trajao jedan sat i 46 minuta. Ivanovićeva je odigrala mnogo bolje nego juče kada je izgubila od Lusi Šafarove, a Kvitova nije bila tako sigurna kao prvog dana protiv Jelene Janković. U prvom setu srpska teniserka delovala je sigurno i nije dozvolila protivnici da nemetne tempo, dok je na početku drugog bila još ubedljivije. Povela je sa 4:1 i 5:2, međutim, meč nije uspela mirno da privede kraju. Kvitova je izjednačila na 5:5, zatim je Ivanovićeva na svoj servis lako povela sa 6:5 i napravila brejk za kraj meča. Pokazala se kao tačna procena da najbolja češka teniserka igra veoma promenjivo i da posle sjajnog dana može da odigra dosta slabije.

U narednom meču Jelena Janković igra protiv Lusi Šafarove.

"Protivnica je dobro igrala. Bio je dobar i kvalitetan meč. Juče smo imali težak dan, nije bilo lako ni Jeleni, ni meni. Kao što su one dobile dva meča, tako i mi možemo da dobijemo dva meča i izborimo dubl. Nadam se da možemo da preokrenemo meč. Pokušala sam da ostanem hladne glave u trenucima kada su neke sudijske odluke bile na moju štetu", rekla je posle meča Ana Ivanović.

http://www.youtube.com/watch?v=8VD2gmBm_NY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track