Nole oduvao Congu

Masters

Nole oduvao Congu

Tenis -
Najbolji srpski peti put zaredom savladao francuskog tenisera i na lep način otvorio završni Masters u Londonu
1 / 3

LONDON - Prvi reket sveta Novak Đoković savladao je u meču 1. kola grupe A završnog Mastersa u Londonu Francuza Žoa Vilfreda Congu sa 2:0, po setovima 7:6 (7:4), 6:3.

Đoković, od danas ponovo prvorangirani teniser sveta, u nastavku turnira sastaje se sa Čehom Tomašem Berdihom.

U prvom meču A grupe Britanac Endi Marej ranije danas je pobedio Berdiha sa 3:6, 6:3, 6:4.

Janko Tipsarević u prvom kolu B grupe u utorak od 14:45 sati igra protiv Švajcarca Rodžera Federera.

Do sedme uzastopne pobede u duelima protiv Conge, Đoković je stigao posle sat i 40 minuta igre i za plasman u polufinale neophodan mu je još jedan uspeh iz naredna dva meča protiv Tomaša Berdiha i Endija Mareja.

Večeras je ponovljena priča iz većine prethodnih mečeva između Đokovića i Conge. Francuz je odlično igrao u prvom setu, imao je tri prilike da napravi brejk, a prvi igrač sveta nijednu, a kada je taj deo igre ipak izgubio u tajk brejku, potpuno je pao.

U prvom setu Conga je izgubio samo tri od 23 poena posle prvog servisa i odlično je reternirao, a Đoković je pomalo i zahvaljujući sreći, uspeo da spasi sva tri brejk poena.

Propuštene prilike izgleda da su obeshrabrile francuskog tenisera već pre taj brejkam pa je "teniski rulet" izgubio zahvaljujući svojim greškama.

U drugom setu prave borbe nije bilo. Đoković je svoje servis gemove osvajao s lakoćom i Francuz je u četiri gema na servis srpskog teniser osvojio samo dva poena.

S druge strane, Đoković je na servis protivnika osvojio čak 39 odsto poena, što mu je donelo tri prilike za brejk. Dve je iskoristio i završio meč u dva seta.

Masters kup igra se za nagradni fond od pet i po miliona dolara.

TOK MEČA

1. SETĐoković je osvojio prva tri poena na meču, ali je potom spasavao gem, pošto je Conga osvojio naredna četiri poena. Posle prvog gema, viđeno je pet gemova u kome su teniseri prilično dobro servirali.Pri rezultatu 3:3 Conga je stigao do druge brejk lopte u meču, ali je u narednom poenu napravio veliku grešku što je olakšalo Đokoviću put ka osvajanju gema.Nastavak meča ponovo je protekao u dominaciji tenisera koji su servirali, pa je očekivano set stigao do tajbrejka.Srpski teniser poveo sa 2:0 u poenima i stečenu prednost je uspešno sačuvao za vođstvo u setovima 1:0.

2. SET

Početak drugog seta obeležio je brejk Đokovića. Conga, koji je izgubio prethodna četiri meča protiv Novaka, nema rešenja, ni promena taktike nije dala rezultata. Đoković je poveo sa 2:0, a potom u naredna tri servisa nije gubio poene. Pri rezultatu 5:3 Đoković je napao Congu i posle 99 minuta stigao do pobede u meču.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track