MURATOGLU PROZVAO NOVAKA: Đoković nije kompletan igrač

Žao mu što ga ne trenira

MURATOGLU PROZVAO NOVAKA: Đoković nije kompletan igrač

Tenis -
Trener Patrik Muratoglu napisao u svom blogu da srpski teniser pati u pojedinim delovima sezone od nedostatka samopouzdanja

Vlasnik teniske akademije i trener Patrik Muratoglu posvetio je blog na sajtu Eurosport Novaku Đokoviću. Muratoglu, koji trenutno trenira Serenu Vilijams, a kroz čiju akademiju su prošli Markos Bagdatis, Anastasija Pavljučenko, Aravane Rezai, Žeremi Šardi, ocenio je da najbolji teniser sveta nije kompletan igrač, pre svega zbog nedostatka samopouzdanja. U tekstu u kome je naveo da Đoković kao igrač koji igru bazira na samopouzdanju "ne sme da dozvoli momente sumnje u sebe", Muratoglu piše.

"Novak Đoković je završio sezonu kao svetski broj jedan i to je samo po sebi veliki uspeh. Ove sezone niko nije uspeo da dominira kao što je to činio Đoković 2011. godine. Sva četiri Gren Slema su osvojili različiti igrači. A borba za prvu poziciju između Srbija i Federera trajala je do samog kraja.Đoković je bio daleko manje dominantniji nego što je bio u 2011. godini, ali je uspeo da se vrati u drugom delu sezone pošto je imao loš period nakon Australijan Opena. Kraj prvog dela godine bio je prosečan za njega, naročito na Rolan Garosu, gde je izgledalo da mu nedostaje samopouzdanje od početka turnira do finala.Drugi deo sezone je bio bolji, uprkos tome što nije uspeo da osvoji drugi Gren Slem. Uspeo je da dobro završi sezonu pobedom na završnom Mastersu u Londonu.Đoković je doživeo nekoliko mentalnih faza tokom sezone. Mislim da je teško podneo status neprikosnovenog broja jedan u svetu. Posle Otvorenog prvenstva Australije on je postao svestan toga šta je postigao i to je pomalo poljuljalo njegovo samopouzdanje.To pokazuje da nije kompletan igrač, on je igrač koji reaguje na sopstveno mentalno stanje. Njegova igra se raspada kada pati od nedostatka samopouzdanja.On ima manje oružja u svojoj igri od Federera ili Endija Mareja, a samim tim on smatra da teže može da izađe iz delikatne situacije. On ne može sebi da dozvoli trenutke sumnje, ako to učini, njegova igra mnogo pati.Kraj sezone je bio prilično ohrabrujući za narednu godinu, iako ja ne mislim da će ikada biti u stanju da ponovi nivo poverenja koje je postigao 2011. Ta sezona će ostati najbolja godina za njega", napisao je Patrik Muratoglu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track