FUDBALSKI FANOVI: Za koga navijaju teniseri

Novak veliki Zvezdaš

FUDBALSKI FANOVI: Za koga navijaju teniseri

Tenis -
Najbolji teniser sveta navija za Zvezdu, Nadal je fan Real Madrida, Karolina Voznjacki strastveni navijač Liverpula...

Monogi teniseri i teniserke su veliki fanovi fudbala, oni najvažniju sporednu stvar na svetu vole skoro kao i svoj sport.Iako je karijeru započeo u TK Partizan, najbolji teniser sveta Novak Đoković se otvoreno deklariše kao veliki navijač Crvene zvezde. Novak za sebe kaže da je veliki zaljubljenik u fudbal i kolekcionar dresova. Jednom prilikom rekao je da mu je omiljeni evropski klub Milan. Nije tajna da je njegov najdraži klub u Španiji Real Madrid, a u Lisabonu navija za Benfiku. Na turnirima se neretko pojavljuje u različitim fudbalskim dresovima.Nedavno se na košarkaškoj utakmici Crvena zvezda - Igokea pojavio u dresu crveno-belih, i tako prouzrokovao burnu reakciju trenera Partizana Duška Vujoševića. Srpski teniser je pre nekoliko godina izveo početni udarac na meču Crvena zvezda - Bežanija, a učestvovao je i u humanitarnim mečevima koje je organizovao klub iz Ljutice Bogdana.

Srpski teniser Janko Tipsarević takođe navija za Crvenu zvezdu, međutim, posebno je poznat kao veliki fan Barselone. Janko pored Barse voli i milanski Inter, međutim, njegova ljubav prema katalonskom gigantu je mnogo veća. Felisiano Lopez je jednom prilikom napisao na tviteru: "Tražio sam najvećeg Barseloninog fana, i našao sam ga." U prilog je stavio Jankovu sliku u Barsinom dresu.

Navijač Partizana: Viktor Troicki
Navijač Partizana: Viktor Troicki

Viktor Troicki ne krije da je veliki navijač Partizana, i da svoje vreme rado troši na praćenje crno-belih. Kada je u Beogradu rado ide na utakmice fudbalskog i košarkaškog kluba. Iako je igrao za Crvenu zvezdu, ne krije da je ceo život sanjao da dobije aplauze od Grobara.

Nemica Agelika Kerber je veliki navijač Bajerna iz Minhena. Iako je iz Bremena to nije uticalo na nju da postane fan Verdera, već se opredelila za najuspešniji nemački tim Bajern Minhen. Nedavno je uslikana u Japanu u jakni sa obeležijima Bavarskog kluba.Za razliku od Kerberove, Markos Bagdatis podržava svoj lokalni klub Apolon Limasol. Bagdatis je najpopularniji sportista na Kipru, i nekoliko puta je organizovao prikupljanje novčanih sredstava za dobrotvorne akcije, sa fudbalskim klubom. On je za svoj omiljeni tim odigrao i nekoliko revialnih mečeva. Ovaj strastveni navijač neretko je pokazivao svoju podršku klubu i na svojim mečevima, nakon osvojenog pojena često uzvikne "Ela Apolon".

Veliki fan Liverpula: Karolina Voznjacki
Veliki fan Liverpula: Karolina Voznjacki

Danska teniserka Karolina Voznjacki veliki je fan fudbalskog kluba Liverpul. Karolina je jednom prilikom dobila dres sa autogramom kapitena "Crvenih", Stivena Džerarda. Danska teniserka je sa zadovoljstvom, na zahtev navijača, nosila taj dres na Turniru u Dohi 2011. Voznjacki je kasnije na tviteru šaljivo prokomentarisala svoj stajling: "Ja sam nosila dres, biće zanimljivo videti fudbalere u mojoj opremi." Goran Ivanišević je rođen u Splitu, gradu popularnog fudbalskog kluba Hajduk, međutim, hrvatski teniser je ipak strastveni navijač Vest Bromič Albiona. Verovatno se i vi pitata zašto se opredelio baš za VBA... Naime, njegov odličan prijatelj, sportski novinar, Dejvid Lov je veliki fan Vest Broma, pa se veruje da je zahvaljujući njemu i on sam zavoleo ovaj engleski klub. Prvi meč uživo, gledao je 2011. godine kada je menadžer tima bio Roj Hodžson, tada je dobio i dres sa svojim imenom pa je oduševljeno prokomentarisao: "Ja sam šest i po godina želeo ovo... To je bio savršen dan!"Drugi teniser sveta, Švajcarac Rodžer Federer, poznat je kao veliko ljubitelj fudbala. Negov najdraži klub je Bazel. Popularni Fedeks je jednom prilikom prokomentarisao: "Najgori trenutak za mene bio je prošle godine kad smo izgubili u prvenstvu od našeg najvećeg lokalnog rivala ekipe Ciriha. Bio sam na Mastersu u Rimu tada i sećam se da sam se mnogo nervirao."

Rafael Nadal u društvu fudbalera Reala
Rafael Nadal u društvu fudbalera Reala

Španac Rafael Nadal Poznat je kao veliki navijač Real Madrida. Ovaj Majorčanin je kao dete bio izuzetno talentovan fudbaler, međutim, odlučio se za tenis. Iako je njegov stric Migel Anhel ponosno nosio Barselonin dres, Nadal je svoje srce ipak poklonio velikom rivalu Real Madridu. U svojoj biografiji je napisao da navija za Real jer mu je otac veliki fan "kraljevskog kluba". Nadal je veliki navijački fanatik, kada je u Australiji i utakmica Reala je u pet ujutru on obavezno ustaje i gleda meč. Treninzi su isplanirani isključivo kada Real ne igra utakmicu.Ana Ivanović navija za Partizan, dok je Nenad Zimonjić navijač Zvezde. Endi Marej je fan lokalnog škotskog kluba Hamilton, dok Amerikanke Serena i Venus Vilijams navijaju za Majami Delfinse, čak su nedavno uzele učešće i u vlasništvu tog kluba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track