SRBIJA NA KORAK OD FINALA: Novak i Ana slavili u miksu

Spektakularan meč

SRBIJA NA KORAK OD FINALA: Novak i Ana slavili u miksu

Tenis -
Srpski tandem nalazi se na korak od plasmana u finale Hopman kupa u Pertu

PERT - Novak Đoković i Ana Ivanović pobedili su u miks dublu australijski par Tomić/Barti nakon super taj-brejka (6:4,6:7,10:6) i sada se nalaze na korak od plasmana u finale Hopman kupa.

Srpski tandem u petak igra odlučujući meč za plasman u finale Hopman kupa, protiv selekcije Nemačke, koja je danas nakon miks dubla bila bolja od Italije (2:1).

Đoković je u prvom meču poražen od Tomića sa 2:0 u setovima, dok je Ana donela izjednačenje našem timu nakon ubedljivog trijumfa nad Ešli Barti (2:0).

U uvodnim gemovima prvog seta, nisu viđene prilike za brejk. Oba para su sigurno čuvala svoj servis sve do petog gema kada je naš tandem stigao do prve brejk lopte na meču. Novak i Ana su odmah iskoristili ukazanu šansu i zasluženo stigli do brejka (3:2).

Australijski par je pokušao već u narednom gemu da vrati brejk, međutim, pri rezultatu 40:40 usledila su dva sigurna poena našeg tima.

U devetom gemu Tomić i Barti su imali dve brejk lopte na servis Ane Ivanović, ali srpska teniserka je u ključnim momentima bila odlična i nije dozvolila protivnicima da se vrate u set 5:3.

Australijanci su smanjili prednost u narednom gemu, ali samo na kratku. U odlučujućem gemu Novak je bio na visini zadatka i srpski tandem osvaja prvi set!

Novak i Ana su odlično otvorili i set odluke. Nakon prvog gema koji je pripao australijskom paru, usledio je jedan perfektan gem našeg tima. Bez izgubljenog poena došli su do izjedačenja.

U narednom gemu naš par je mogao do brejka, međutim nisu uspeli da iskoriste dve odlične prilike da praktično prelome meč. Sve do šestog gema timovi su čuvali svoj servis, a onda su Australijanci došli do prvog brejka na meču, na servis Novaka Đokovića (4:2).

Već u narednom gemu Srbija uspeva da vrati brejk. Nisu želeli ništa da prepuste slučaju, napali su servis Australije i odmah povratili izgubljeno (4:3). U jedanaestom gemu viđeno je nekoliko fenomenalnih pona srpskog tima. Novak i Ana su zahvaljujući sjajnoj igri u tom gemu uspeli da oduzmu servis protivnicima, ali već u narednom gemu usledio je ribrejk za taj-brek.

Nekoliko mini brejkova viđeno je u taj-brejku. Pri rezultatu 6:5 Srbija je imala meč loptu međutim, nismo uspeli da je iskoristimo. Nakon toga usledile su tri set lopte za Australiju, dve smo odbranili, ali ne i treću. Tomić je napao Anu, Novak je pokušao da preseče poen izlaskom na mrežu, međutim, pogrešio je 1:1.

Usledio je super taj-brejk koji se po pravilu igra do 10 poena. Naš tim je u odlučujućim momentima bio bolji, došao do vezanih meč lopti i nakon velike borbe ostvario trijumf u ovom duelu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track