POTVRĐENO: Zvanično otkazan Srbija open
Foto: KURIR

Neizbežno

POTVRĐENO: Zvanično otkazan Srbija open

Tenis -
U saopštenju organizatora, kompanije Femili sport, kaže se da je doneta odluka koja je u ovom trenutku najracionalnija, uzimajući sve uslove u obzir

BEOGRAD - Srbija open, jedini ATP teniski turnir u Srbiji, više neće biti deo kalendara takmičenja, jer je posle četiri godine održavanja licenca vraćena Asocijaciji teniskih profesionalaca (ATP), objavljeno je danas na sajtu turnira.

U saopštenju organizatora, kompanije Femili sport, kaže se da je doneta odluka koja je u ovom trenutku najracionalnija, "uzimajući sve uslove u obzir".

"Hvala svima koji su proteklih godina bili deo ovog događaja i učestvovali u organizaciji. Iza nas su četiri godine tokom kojih je organizaciju turnira ATP uvek ocenjivao najvišim ocenama, a igrači su posebno isticali vrhunske uslove koji su im svake godine omogućeni. Zahvaljujemo se sponzorima, volonterima, publici i svim igračima koji su Beograd stavili na tenisku mapu sveta", navodi se u saopštenju.

Turnir iz serije 250 trebalo je da bude održan od 29. aprila do 5. maja 2013. godine.

Turnir je prvi put održan 2009. godine, kada je pobednik bio najbolji srpski teniser Novak Đoković.

Amerikanac Sem Kveri titulu je osvojio 2010. godine, naredne je Đoković ponovio bio najbolji, a prošle godine titulu je osvojio Italijan Andreas Sepi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja