Novak i Jelena prošli u drugo kolo
Foto: REUTERS

Australijan open

Novak i Jelena prošli u drugo kolo

Tenis -
Đoković i Janković bez većih problema plasirali se u drugo kolo Australijan opena
1 / 4 Foto: REUTERS

MELBURN - Prvi teniser sveta Novak Đoković lako se plasirao u drugo kolo prvog gren slema sezone.

Đoković je sa 3:0, po setovima 6:2, 6:4, 7:5 savladao Francuza Pola Anrija Matjea.

Đokovića u drugom kolu čeka 20-godišnji Amerikanac Rajan Herison, koji je pobedio Santijaga Hiralda sa 3:1 u setovima.

http://www.youtube.com/watch?v=6AFvA7cUveA

Đoković je prvi nosilac i glavni favorit u Melburnu, a danas je izgledalo da je u dobroj formi, iako je protiv 64. igrača sveta igrao koliko je bilo potrebno. Đoković je do sada tri puta osvajao Australijan open, od čega poslednja dva uzastopno.

On će pokušati da postane prvi igrač u eri "open" turnira koji je tri puta osvajao australijski grend slem. Posle meča je rekao da je uživao u povratku na Melburn park.

"Sjajno je biti ponovo u Melburnu, ovo je ubedljivo najuspešniji teren u mojoj grend slem karijeri. Pre godinu dana sam igrao finale od šest sati i fantastičan je osećaj vratiti se", rekao je Đoković posle meča.

Jelena Janković je u prvom setu malo mučila sa Šveđankom Johanu Larson, ali je sredinom tog seta prelomila praktično i meč i sa 2:0, 6:2, 6:2 obezbedila narednu rundu takmičenja.

Jelena Janković je 22. nosilac u Melbrunu, a Larson je 69. na svetskoj rang listi. Teniserka iz Srbije nije danas imala problema da savlada rivalku, iako je u današnjem meču bilo nekoliko brejkova.

U drugom kolu Jelena Janković će igrati sa pobednicom duela Marije Žoao Keler i Karin Knap.

TOK MEČA

Đoković je dobro započeo meč protiv Matjea. Već u prvom gemu prvog seta je napravio brejk, što mu je omogućilo da posle 31. minuta osvoji prvi set rezultatom 6:2.

I drugi set je protekao u sličnom scenariju. Za 33 minuta Đoković je dobio ovaj deo igre sa 6:4 i poveo sa 2:0.

Najviše problema srpski teniser je imao u trećem setu, uz malo opušteniju igru Đoković je sa 7:5, a ukupno 3:0 prošao u drugo kolo Ozi opena.

Jelena Janković se malo mučila sa Larson, ali je dobila prvi set rezultatom 6:2. Isti rezultat u drugom doneo je Jeleni prolaz u narednu rundu takmičenja.

Dešavanja u Melburnu možete pratiti uživo OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track