NEMILOSRDAN: Đoković se plasirao u osminu finala

Australijan open

NEMILOSRDAN: Đoković se plasirao u osminu finala

Tenis -
Najbolji srpski teniser plasirao se u osminu finala Australijan opena
1 / 9

MELBURN - Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena pošto je u tri seta savladao 31. nosioca Radeka Štepaneka - 6:4, 6:3, 7:5.

U sva tri seta Đoković je u pravom trenutku oduzio servis protivniku i u narednom kolu ga očekuje pobednik meča Kveri - Vavrinka.

TOK MEČA

1. SET

Prvi servis u meču pripada Đokoviću - 1:0.

Štepanek bez izgubljenog poena osvaja svoj prvi servis u meču. Istom merom vraća srpski teniser.

Dosta tvrd meč, svaki teniser je prilično sigurno držao svoj servis, ali je Novak napravio brejk u pravom trenutku i sa 6:4 dobio prvi set. Prethodno je Štepanek u sedmom gemu imao prvu brejk loptu na meču. Novak je u desetom gemu napravio tri vezane brejk lopte, realizovao drugu i poveo u meču

2.SET

Poput prvog počeo je drugi set. Teniseri su dosta dugo držali svoj servis, da bi srpski teniser ponovo u pravom trenutku napravio brejk i stigao do velike prednosti. Prvih sedam gemova nisu doneli brejk loptu, ali osmi jeste. Štepanek je stigao do 40:15 ali je u sjajnom nizu Đoković četiri puta na mreži probio Čeha i odneo ključnu prednost u ovom setu.

Sigurnim servisom Đoković je osvojio svoj gem i poveo sa 2:0 u setovima.

3. SET

Prvi gem u ovom setu trajao je neverovatnih 17 minuta. Novak je propustio četiri brejk lopte. Kao i u prethodna dva seta i sada je srpski as rešio set, samim tim i meč u pravom trenutku. U 11. gemu Novak je stigao do 0:40 i iskoristio drugu brejk loptu za 6:5 u tom trenutku. Koji minut kasnije podigao je ruke u znam pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track