BESPOMOĆNA: Ana Ivanović poražena od Radvanjske
Foto: REUTERS

Ništa od četvrtfinala

BESPOMOĆNA: Ana Ivanović poražena od Radvanjske

Tenis -
Najbolja srpska teniserka poražena u meču osmine finala Australijan opena
1 / 6 Foto: REUTERS

MELBURN -Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se suprotstavi četvrom nosiocu Agnješki Radvanjskoj. Poljakinja je u osmini finala Australijan opena posle 70 minuta igre slavila rezultatom 2:0 (6:2, 6:4) i u narednom kolu igraće protiv Na Li.

Ivanovićeva je mnogo grešila tokom meča, a kao kuriozitet izdvaja se činjenica da nije iskoristila nijednu od sedam brejk šansi. Sa druge strane Poljakinja, koja ove godine ne zna za poraz, a u Melburnu nije izgubila ni set, iskoristila je tri od četiri prilike da oduzme servis rivalki.

TOK MEČA

1. SET

Loše je Ana Ivanović ušla u meč. Prva je bila na servisu i odmah dozvolila brejk.

Bez izgubljenog poena Poljakinja osvaja svoj servis za 2:0. Srpska teniserka osvaja prvi gem u meču, četiri vezana poena i karakterističan osmeh daju nadu da se Ivanovićeva vraća u meč - 1:2.

Odmah u narednom gemu Ana je napala servis Radvanjske, imala dve brejk lopte, ali nije uspela da izjednači - 1:3. Ivanovićeva nije psihički pala posle gubitka gema, tri vezana poena donela su joj isto toliko gem lopti, iskoristila je treću za smanjenje rezultata na 2:3.

Nekoliko grešaka Ane Ivanović donele su Radvanjskoj novi gem - 2:4. Novi brejk za Poljakinju, loš servis omogućio je Radvanjskoj da povede sa 5:2 i stigne na korak od osvajanja prvog seta.

Serija grešaka Ane Ivanović nastavila se i u osmom gemu, pa Poljakinja lako stiže do gema i vođstva u setovima 6:2.

2. SET

Nažalost, isti početak kao i u prvom setu. Ana prva servira i gubi servis.

Radvanjska je sigurna na svom servisu, potvrđuje brejk za 2:0. Ana osvaja svoj servis, uz jedan izgubljeni poen, siguran servis donosi Ani dobru igru, ali ga ne viđamo često u ovom meču.

Dve brejk lopte Ana nije iskoristila, pa Radvanjska vodi sa 3:1 u drugom setu. Potpuno preslikan prvi set. Ana je do sada propustila pet brejk šansi u ovom meču. Nekoliko puta je Ana na svoj servis izašla na mrežu i to je dalo rezultata - 2:3.

Neverovatan gem. Ana je ponovo imala dve brejk šanse ali ih nije iskoristila, već sedam brejk šansi je propalo. Viđeno je nekoliko spektakularnih poena tokom ovog gema, jedan će sasvim sigurno ući u uži izbor za najbolji poen na ovogodišnjem Australijan openu. Gem za Anu kojim smanjuje zaostatak na 3:4. Loše je počela, ali dobro završila gem srpska teniserka. Dva vezana servis vinera donela su ostanak u ovom setu.

Očajan gem za Anu, bez osvojenog poena na servis Radvanjske. Poljakinja vodi sa 5:3 i posle samo 64 minuta igre Ana servira da ostane u meču. Ostala je u meču Ana, posle 30:30 usledila su dva sjajna servisa koja su joj donela četvrti gem u ovom setu - 4:5.

Ništa od povratka u meč, sjajnim servisima Radvanjska dobija meč i to sa dva servisa - 6:4 i 2:0 za Radvanjsku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track