VILANDER: Đoković ima prednost u odnosu na Mareja

Hvali Srbina

VILANDER: Đoković ima prednost u odnosu na Mareja

Tenis -
Najbolji svetski teniser je u osmini finala posle velike borbe savladao Vavrinku s 3:2 u setovima

MELBURN - Legendarni švedski teniser Mats Vilander izjavio je da Novak Đoković ima prednosti u odnosu na Britanca Endija Mareja i da je prošlogodišnji poraz u finalu US Opena posledica lošeg dana srpskog igrača.

Novi duel Đokovića i Mareja moguć je tek u finalu Australijan opena. Srpski teniser je posle maratonskog meča pobedio Švajcarca Stanislasa Vavrinku i prošao u četvrtfinale, dok Mareja sutra očekuje meč protiv Francuza Žila Simona.

"Đoković je u prednosti i imaće je duže vreme, ali to može da se promeni. Teško je reći šta se dogodilo na US Openu. Novak kao da je razmišljao, vetrovito je, ponedeljak je i ne igra mi se. Ne kažem da je namerno izgubio, ali tokom karijere imate mečeve u kojima ne možete da se izborite sa onim kao se trenutno osećate", rekao je Vilander.

Prema rečima sedmostrukog osvajača Gren slema, Marej bi morao da se ugleda na koncentraciju koju Đoković ima kada igra mečeve u više setova.

"Mareju više odgovaraju mečevi u dva seta. Onda nestane na 20 minuta i vrati se u igru, ali to ne može da radi protiv najboljih igrača. Zato su Đoković i Federer toliko dobri i igraju sa velikim samopouzdanjem", dodao je Vilander.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track