SAMPRAS: Novak igra za sebe i Srbiju

Amerikanac impresioniran Đokovićem

SAMPRAS: Novak igra za sebe i Srbiju

Tenis -
Amerikanac posle večere sa Đokovićem otišao impresioniran i istakao kako Nole ne igra samo za sebe, već i za svoju zemlju

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Amerikanac Pit Sampras opisao je u blogu za specijalizovani teniski sajt www.thetennisspace.com susret sa Novakom Đokovićem i ocenio da trenutno prvi reket sveta igra za sebe i Srbiju.

"Proveo sam neko vreme sa Novakom, on je dobar momak. Večerali smo u Los Anđelesu prošle godine, a on je želeo da sazna kako sam ja uspeo tako dugo da ostanem u vrhu. Bio je veoma znatiželjan. Rekao sam mu da sam sve što sam mogao učinio jednostavnim. Nisam se bavio previše marketinškim stvarima, nisam pričao ili radio previše u tom smislu, želeo sam da se potpuno fokusiram na tenis. Nisam želeo gužvu oko sebe, želeo sam istu malu ekipu ljudi, nisam želeo da trošim energiju. To je bila moja zona komfora, učiniti život što jednostavnijim i imati malu odabranu grupu ljudi oko sebe", napisao je Sampras.

Amerikanac dodaje da je Novak usvojio njegov savet ali da ga je primenio na svoj način i dodao da Đoković ne igra samo za sebe, već i za Srbiju.

"Mislim da je Novak usvojio moj savet. Otišao sam sa večere izuzetno impresioniran njime. Shvatio sam da on ne igra samo za sebe, on oseća da reprezentuje celu zemlju i pokušava da unese nadu. On je video rat, video je svu prljavštinu toga. Mislim da će biti na vrhu i u naredne tri do četiri godine. On je na pravom putu. Psihički, on je trenutno jak kao stena. Možda je pre tri godine dopuštao da neke stvari utiču na njega psihički, ali sada ne. Psihička promena je najveća promena koju je načinio, ali isto tako on je popravio svoj servis i ostale delove igre", napisao je Pit Sampras.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja