Azarenka odbranila titulu na Australijan openu
Foto: REUTERS

Šampionka

Azarenka odbranila titulu na Australijan openu

Tenis -
Meč je trajao dva sata i 40 minuta i u nekoliko navrata je prekidan, što zbog lekarskih intervencija, što zbog vatrometa kojim su organizatori turnira proslavili državni praznik.

BEOGRAD - Beloruskinja Viktorija Azarenka odbranila je danas titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu pošto je u finalu pobedila šestu teniserku sveta Kineskinju Li Na sa 2:1 u setovima (6:4, 4:6, 6:3).

Azarenka je tako osvojila drugi grend slem turnir u karijeri, ali je i zadržala prvo mesto na WTA listi. Li Na će od ponedeljka popraviti plasman i biće peta teniserka sveta.

Teniserke tokom prvog seta nisu bile naročito sigurne prilikom svojih servisa, napravile su sedam brejkova. Kineskinja je osetniju prednost stekla u sedmom gemu, kada je povela sa 5:2, ali je Azarenka uspela da vrati jedan brejk i smanji na 5:4. Beloruskinja je, zatim, servirala za izjednačenje, ali je na četvrtu set loptu napravila dvostruku servis grešku, pa je Li Na posle 45 minuta povela u meču.

Azarenka je mnogo bolje igrala na početku drugog seta i posle dva napravljena brejka povela je sa 3:0. Li Na je zatim osvojila gem, a u narednom je nezgodno pala i povredila zglob pa je zatražila pomoć lekara, ali je nastavila meč. Obe su u nastavku osvojile gemove na svoj servis, nakon čega je Azarenka povela sa 4:2. Šesta teniserka sveta je nakon toga pojačala i izjednačila na 4:4, ali je Beloruskinja uspela da zaustavi njen nalet i veže dva gema za izjednačenje u finalu.

Treći set počeo je razmenom brejkova, a meč je prekinut na 15-ak minuta posle trećeg gema zbog vatrometa. Na početku četvrtog meč je ponovo prekinut pošto je Kineskinja pala i povredila glavu, ali je posle pomoći lekara nastavila.

Azarenka je u nastavku uspela da se "odlepi" na 4:2, nakon čega su obe osvojile gemove na svoj servis. Beloruskinja je u devetom gemu oduzela servis protivnici, iskoristila prvu meč loptu i odbranila trofej u Melburnu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track