A SAD BELGIJA: Đoković požurio na Dejvis kup
Foto: REUTERS

Reprezentacija iznad svega

A SAD BELGIJA: Đoković požurio na Dejvis kup

Tenis -
Najbolji svetski teniser predstojećeg vikenda braniće boje Srbije u Belgiji

MELBURN - Najbolji svetski teniser Novak Đoković ponovo je obradova novinare čokoladicama, ali i pomalo iznenadio otkazivanjem konferencije zakazane za ponedeljak. Razlog sasvim opravdan - Đoković želi što pre da se vrati u Evropu kako bi se pripremio za meč Dejvis kupa protiv Belgije koji je na programu ovog vikenda. Srpski teniser je već u noći između nedelje i ponedeljka napustio Australiju i krenuo ka Evropi.

Prvi reket sveta u svom stilu je sa predstavnicima "sedme sile" proslavio titulu na Melburn parku. Uneo je čokoladice i delio redom.

"Molim vas, uzmite dve", ponudio je Đoković pojedine novinare, a onda se našalio u svom stilu kada je video da čokoladice nestaju velikom brzinom - "vidim, niko nije na dijeti".

Novak je, ne samo zbog čokoladica, omiljen među novinarima. Domaće novinare je "kupio" time što je na dan državnosti Australije ušetao sa duksom na kojoj je bila koala i novinare pozdravio uzbikom "Srećan Dan Australije", a ostale time što je gotovo uvek nasmejan i spreman za šalu.

"Australijan open je definitivno moj omiljeni gren slem. Neverovatan je osećaj kada osvojite još jedan trofej. Volim ovaj teren. Trudim se da uživam u onome što radim. Svaki trenutak mog života smatram blagoslovom. Šta drugo, nego da budete srećni i da donesete radost ljudima koji vas okružuju, naročito na turnirima. Svako ima loše dane, nisam ni ja uvek nasmejan ili zabavan."

Đoković se potom izvinio novinarima zbog otkazivanja tradicionalne konferencije dan posle turnira, rekavši da žuri u Evropu kako bi se pripremio za Dejvis kup meč protiv Belgije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja