NEVEROVATAN PREOKRET TROICKOG: Srbija vodi protiv Belgije
Foto: Fonet

Dejvis kup

NEVEROVATAN PREOKRET TROICKOG: Srbija vodi protiv Belgije

Tenis -
Viktor Troicki posle 0:2 stigao do 3:2 i prvog poena za Srbiju protiv Belgije
1 / 4 Foto: Fonet

ŠARLROA - Drugi reket Srbije Viktor Troicki doneo je prvi poen Srbiji u meču protiv Belgije.

Troicki je posle velikog preokreta i miusa od dva seta stigao do pobede - 3:2 (1:6, 3:6, 7:6 (5), 6:4, 6:4).

Posle izgubljena dva seta, Troicki je preokrenuo u trećem, poveo sa 4:1, ali ga je Belgijanac stigao, prestigao i bio na korak od pobede, kada je srpski teniser ponovo uzvratio, u taj brejku dobio bitku, a na kraju i rat na šljakastom "minskom polju".

Svega 34 minuta je bilo potrebno Belgijancu da povede protiv drugog reketa Srbije sa 1:0 u setovima, zahvaljujući mnogo boljem kretanju i preciznijim udarcima.

Troicki se pak, kretao teško, loptice mu nisu nalazile metu, a ni servis ga nije služio.

Srpski teniser je ipak, u nastavak meča ušao odlučnije, što mu je donelo rezultat, odnosno brejk u prvom gemu, ali je odmah upao u "kolotečinu", što je Gofan iskoristio i uzvratio brejkom.

Trociki je malo po malo počeo da se snalazi na teškoj podlozi, pronalazio je put ka Gofanovom polju i držao svoj servis. Ipak, Gofan ponovo pravi brejk u osmom gemu za vođstvo od 5:3 i rutinski dolazi do vodkjstva od 2:0 u setovima.

Troicki je u trećem setu "okrenuo list", a okrenulo se i kolo sreće na nezgodnoj šljaci. Gofan je počeo da pravi neiznuđene i duple greške, što ga je koštalo gubitka prva dva gema.

Uprkos vođstvu od 40:0 na svoj servis Troicki se ponovo našao u situaciji da spašava brejk lopte, što mu je na kraju i pošlo za rukom, za vođstvo od 3:0, pa 4:1.

Kratko je međutim, trajalo to vođstvo od samo jednog brejka, budući da je strpljivi Gofan čekao šansu i u sedmom gemu uzvratio istom merom - 3:4, pa onda dobio još dva gema u nizu.

Troicki uspeva da se izvuče iz matne pozicije kod rezulatta 5:4 za Belgijanca, vraća brejk, dobija svoj servis i ostaje u igri za eventualni preokret 6:5.

U taj brejku Troicki uspeva da smanji na 2:1 u setovima .U četvrtom delu igre prvi dolazi do brejka - 2:1, ali se već viđeni "brejk scenario" ponavlja, Gofan izjednačava, Troicki ponovo pravi brejk za 5:4 i dolazi do izjednačenja u setovima.

Odlučuući set je ponovo prelomio Troicki u devetom gemu za vodkjstvo od 5:4, da bi u destom svojim servisom konačno matirao Gofana.

Sledeći meč u nastavku danasnjeg programa igraju Novak Đoković i Olivije Rohus.

"Neviđen preokret. Nisam ni svestan da sam uspeo da preokrenem situaciju u svoju korist. Protivnik je vodio meč u trećem setu. Hvala navijačima koji su verovali u mene. Tim je uvek bio uz mene i drago mi je da sam uspeo da preokrenem", rekao je Troicki posle meča.

TOK MEČA

Gofan je sjajno odigrao prvi set i za 34 minuta osvojio prvi set. Belgijanac, koji je prošle godine namučio Federera u osmini finala Rolan Garosa, napravio je brejk već na prvom servisu Troickog, a potom sa još dva brejka osigurao osvajanje prvog seta.

Troicki je osvojio prvi gem u drugom setu, ali je odmah izgubio prednost. Dugo se igralo bez brejka, a definitivno je belgijski teniser prelomio drugi set u osmom gemu, kada je Troicki duplom servis greškom izgubio servis. Gofan je poveo sa 5:3 i potom na svoj servis stigao do drugog seta.

Treći set je trajao skoro kao prva dva zajedno. Troicki je dobro otvorio ovaj deo igre, poveo sa 3:0 i 4:1, ali je potom Gofan vezao čak četiri gema zaredom i stigao na korak od pobede u meču. Ipak, već prežaljeni Troicki uspeo je da napravi novi brejk, izjednači na 5:5 i potom uvede set u taj-brek.

Gofan je bolje otvorio 13. gem, poveo sa 4:2, ali je Troicki osvojio četiri poena za redom i potom iskoristio drugu set loptu za smanjenje rezultata na 2:1 u setovima.

Troicki je i na startu četvrtog seta napravio brejk, ali je Gofan, slično kao u trećem, uspeo da brzo vrati izgubljeni servis. Međutim, Troicki je još jednom oduzeo servis rivalu i uspeo da izjednači u setovima na 2:2.

Neverovatan preokret Troickog. Gubio je sa 0:2, gubio u trećem setu, ali preokrenuo meč i savladao Gofana sa 3:2. Troicki je u pravom trenutku napravio brejk u petom setu za vođstvo Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track