VRANEŠ: Navijači pomozite da srušimo Slovakinje!

Apel selektora

VRANEŠ: Navijači pomozite da srušimo Slovakinje!

Tenis -
Meč prvog kola FED kupa između Srbije i Slovačke biće odigran za vikend u Nišu

NIŠ - Selektor FED kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš rekao je danas da su dueli sa Slovačkom uvek bili nezgodni i neizvesni i dodao da bi publika u niškom Čairu mogla da bude jedan od odlučujućih faktora.

"Žreb je takav kakav jeste, nije nam bilo važno ko će igrati prvi, a ko drugi. Slovačka ima jako iskusan tim, tradicionalno su nezgodne. Sve naše prethodne mečeve obeležila je velika borba, što očekujem i ovog puta", kazao je Vraneš.

Meč Srbije i Slovačke u subotu u prvom kolu Svetske grupe FED kupa počeće duelom Bojane Jovanovski i Danijele Hantuhove, a nakon toga ne teren će izaći Vesna Dolonc i Dominika Cibulkova.

"Žao mi je što Bojana nije stigla da se spremi, jer je pružala sjajne partije na australijskoj turneji. Tek je juče počela da trenira zbog povrede, što ne znači da neće pružiti najbolje izdanje. Verujem da ćemo uz pomoć publike i Bojaninu veliku želju i motivaciju uspeti da izguramo prvi meč", naveo je Vraneš.

On je rekao i da je u drugom meču Cibulkova favorit protiv Dolonc.

"Dolonc je velika nepoznanica. Ona je mnogo napredovala poslednjih godinu dana. Bez obzira što je Cibulkova favorit sutra, meč je otvoren. Vesna imaju svoju šansu. Trudićemo se da je spremimo što bolje i da uz podršku navijača izguramo prvi dan", poručio je Vraneš.

Gledaoci u Nišu će u nedelju na programu imati tri meča.

U 12 sati počeće duel Jovanovski i Cibulkove, a potom će snage odmeriti Dolonc i Hantuhova. Poslednji duel odigraće dublovi Srbije i Slovačke, a sastaće se Dolonc i Aleksandra Krunić protiv Magdalene Ribarikove i Jane Cepelove.

Okršaj Srbije i Slovačke biće repriza duela prvog kola FED kupa iz 2011. godine, kada je ekipa koju trenira Dejan Vraneš slavila sa 3:2.

Plasman u sledeću fazu takmičenja obezbediće reprezentacije koja prva stigne do tri pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track