POVREDA CIBULKOVE: Srbija izjednačila posle prvog dana FED Kupa

FED Kup

POVREDA CIBULKOVE: Srbija izjednačila posle prvog dana FED Kupa

Tenis -
Hantuhova lako savladala Jovanovsku, dok je Cibulkova servirala za meč ali se povredila i predala duel Vesni Dolonc
1 / 9

NIŠ - Slovačka teniserka Dominika Cibulkova predala je Vesni Dolonc drugi meč prvog dana duela Srbije i Slovačke u prvom kolu FED Kupa. Slovakinja se povredila pred kraj drugog seta u kom je servirala za meč.

Time je Srbija na kraju prvog dana izjednačila rezultat i posle poraza Bojane Jovanovski od Danijele Hantuhove pitanje pobednika rešavaće se u sutrašnja tri meča.

Debitantkinja u FED kup reprezentaciji Srbije Vesna Dolonc rekla je da se oseća sjajno zbog prvog nastupa u držanom timu i da joj je cela ekipa pomogla da sa velikim samopouzdanjem uđe u meč protiv Slovakinje Dominike Cibulkove.

"Bio je ovo težak meč, moj prvi za Srbiju. Atmosfera je bila odlična, potpuno drugačija kada igrate za reprezentaciju. Mnogo mi se dopada ovaj osećaj. Hvala navijačima na podršci, bili su sjajni. Cela ekipa mi je pomogla i podigla mi samopouzdanje", kazala je Dolonc.Ona se novinarima prvo obratila na engleskom, a potom na srpskom.

"Naporno sam radila za svaki poen i borila se. Ponekad se desi da imate više sreće od protivnice, ali mislim da sam je zaslužila. Žao mi je što se Cibulkova povredila, nadam se da nije ništa ozbiljno", navela je devojka rođena u Moskvi.

Reprezentativka Srbije dodala je da je u drugom setu zatražila medicinski tajm-aut zbog problema sa astmom.

Selektor FED kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš rekao je da je Vesna Dolonc pokazala da će biti veliko pojačanje za ekipu, iako, kako je istakao, niko ne voli da dođe do trijumfa posle predaje rivala.

"Niko od nas ne voli kada se meč završi na ovaj način, ali čestitao bih Vesni Dolonc na velikoj borbenosti, pokazala da je veliko pojačanje za naš tim. Mislim da grčevi koji su uhvatili Cibulkovu nisu nimalo slučajni. Vesna je svojom borbenošću u velikoj meri dovela do ovakvog stanja CIbulkove. Nadamo se da će se oporaviti, žao nam je", kazao je Vraneš na konferenciji za novinare u Nišu.

"Vesna je predivna osoba, veliki radnik, a devojke su je odlično prihvatile. Izuzetno sam srećan zbog toga, ona ima pravi odnos prema timu i obavezama", naveo je on.

On se zahvalio Bojani Jovanovski što je, uprkos problemu sa povredom leđa, izašla na teren.

"Pokazala veliku borbenost I želju za pobedom, ali nije uspela da izgura ono što je započela u prvom setu. Videlo sa da joj je falilo malo brzine i snage. To što je pružila, nažalost, nije bilo dovoljno. Bojana će odraditi par tretmana, videćemo kako se oseća. Sutra ćemo videti da li možemo da računamo na nju. Ima veliku želju da pomogne timu, nadam se najboljem", naveo je Vraneš.

Selektor Srbije je kazao i da ova ekipa ume da se nosi sa pritiskom I da će pokušati sutra da dođe do što boljeg rezultata.

"U svakom meču idemo na pobedu, ove devojke u više navrata pokazale da uspešno mogu da ponesu pritisak i teret važnog meča. Ovaj rezultat nas i dalje drži u meču. Nećemo da se opustimo, već sam imao konsultacije sa Vesnom i Bojanom, spremamo se za sutra - zaključio je Vraneš.

Nedeljni program u 12 sati otvoriće Jovanovski i najverovatnije Riberikova, koja bi trebalo da zameni Cibulkovu, nastaviće ga Dolonc i Hantuhova, da bi se dan zatvorio okršajem u dublu Dolonc - Krunić protiv Cepelove i Ribarikove.

Tekstualni prenos

Cibulkova je dobila dva vezana gema i servirala za meč, ali je u tom momentu osetila bol u nozi zbog kojeg je zatražila medicinski tajm aut. Slovakinja je bez igre izgubila servis, potom otišla u svlačionicu, a po njenom povratku na teren Doloncova je izjednačila na 5:5

U petom gemu Doloncova pravi brejk, ali Cibulkova opet izjednačuje rezultat na 3:3.

Slično kao i u prvom setu, Dolonc je već na startu napravila brejk i povela sa 2:0. I ovoga puta Cibulkova je dočekala slabije servise Dolonc i veoma brzo je vratila brejk iznudivši grešku rivalke iz forhenda - 2:2.

Drugi set

Novi brejk Slovakinje za vođstvo od 1:0 u setovima.

Cibulkova je osvojila četiri geama zaredom, ali nije uspela da dobije servis gem za osvajanje prvog seta. Doloncova je pri rezultatu 4:5 servirala za ostanak u prvom setu.

U šestom gemu prvog seta Cibulkova vraća brejk i stiže rezultat 3:3.

Posle prva tri gema Srpkinja koja je rođenja i živi u Rusiji ima brejk prednosti pri rezultatu 2:1

Prvi set

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track