KRAJ: Slovačka eliminisala Srbiju

FED kuo

KRAJ: Slovačka eliminisala Srbiju

Tenis -
Pobedonosni poen Slovačkoj donela je Danijela Hantuhova koja je sa 6:3 i 6:2 savladala Vesnu Dolonc

Teniska reprezentacija Slovačke plasirala se u polufinale Fed kupa pošto je sa 3:1 savladal Srbiju u duelu četvrtfinala u Nišu.Pobedonosni poen Slovačkoj donela je Danijela Hantuhova koja je sa 6:3 i 6:2 savladala Vesnu Dolonc.I jedna i druga bile su uspešne u prvim mečevima. Hantuhova je dobila Bojanu Jovanovski, a prvi poen Srbiji Dolonc je donela posle predaje Cibulkove.

Slovačka je vodila posle prvog meča drugog dana pošto je Bojana Jovanovski izgubila i svoj drugi meč u Fed kupu. Bolja od nje bila je Jana Čepelova.

Selektori dva tima su se dogovorili da se meč dublova ne igra.

Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš istakao je posle poraza od Slovačke da je sada glavni cilj ekipe sačuva mesto u Svetskoj grupi.

"Žao mi je što sav trud i žrtve igračica nisu dali očekivane rezultate. Hvala devojkama na divnoj nedelji i profesionalnom odnosu koji su pokazale. Ostaje nam da sačekamo sledeći žreb, da probamo da ostanemo u najjačoj grupi FED kupa", rekao je Vraneš.

"Niko ne može ništa da prebaci Bojani, vukla je povredu još od Australije, a samo delimično je uspela da je sanira. Ta požrtvovanost i želja da nastupi i pruži maksimum zaslužuje sve čestitke. Želim joj da se oporavi i nastavi tempom kojim je krenula ove godine", istakao je Vraneš.

Debitantkinja u srpskom FED kup timu Vesna Dolonc pohvalila je atmosferu u ekipi i dodala da joj je žao što nije obradovala publiku trijumfom.

“Očekivala sam podršku, bila je zaista sjajna, navijači su napravili fantastičnu atmosferu. Žao mi što nisam osvojila i drugi bod za Srbiju. Naš timski duh je neverovatan. Kada ja igram, imam osećaj kao da ceo tim igra zajedno samnom”, kazala je Dolonc.

Mečevi baraža za opstanak u Svetskoj grupi FED kupa igraju se 20. i 21. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track