ANA IVANOVIĆ: Plašila sam se predaje u Fed kupu

Otkrila razloge izostanka

ANA IVANOVIĆ: Plašila sam se predaje u Fed kupu

Tenis -
Srpski reket broj jedan otkrila da je propustila duel reprezentacije sa Slovačkom zbog straha da bi mogla da preda meč

Najbolja srpska teniserka, Ana Ivanović izjavila je da nije nastupila za Fed kup reprezentaciju Srbije jer bi zbog povrede ramena najverovatnije morala da preda meč.

Ana je propustila meč protiv Slovačke u Nišu, ali ono što je zbunilo javnost je njen nastup na turniru u Dohi samo dan po završetku Fed kupa. Ivanovićeva je objasnila kako u nedelju nije mogla da igra, a mogla je u ponedeljak.

"Od Melburna me muči rame. Doktori su me savetovali da se odmorim, zato nisam igrala Fed kup. Bukvalno do nedelje nisam servirala. U sportu, pogotovo u tenisu, jedan dan može mnogo da znači u pogledu oporavka. Druga stvar, doktori su mi savetovali da ne igram tako rano. To je bio razlog. Meni je bilo najteže što sam propustila Fed kup, jer sada moramo da se borimo za opstanak u Svetskoj grupi. Nije bila laka odluka, ali morala sam da presečem jer nisam želela da prolazim kroz ono što sam prolazila u Bratislavi kada sam morala da predam Cibulkovoj.", rekla je Ana Ivanović za Sportski žurnal.

Ana je dane, dok je reprezentacija igrala u Nišu, provodila u Beogradu na rehabilitaciji.

"U Beogradu sam radila samo teretanu, išla na rehabilitaciju, pokušavala do poslednjeg trenutka da ostanem da bih mogla da igram Fed kup. Ali nisam mogla uopšte da serviram. U Dohi sam servirala dobro u prvom meču, ali mi se u naredna dva rame opet upalilo. Jednostavno, moram posle ovog turnira opet da uzmem par dana odmora".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track