Srpska teniserka je nakon više od dva sata velike borbe izborila plasman u osminu finala VTA turnira u Majamiju

MAJAMI - Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrto kolo VTA turnira u Majamiju, pošto je u trećem kolu savladala Ruskinju Nađu Petrovu rezultatom 2:0 u setovima (7:6,6:3).

Jankovićeva u narednom kolu igra protiv Rumunke Sorane Kirstee koja je u trećem kolu bila bolja od Nemice Anđelike Kerber (6:4,6:0).

Jelena je odmah na startu meča izbubila svoj servis gem, međutim, srpska teniserka se brzo vratila u meč, napravila ribrejk i povela sa 2:1. Jankovićeva je imala sjajnu priliku da još jednom oduzme servis protivnici, ali nije uspela da iskoristi dve brek lopte u nizu.

U šestom gemu Jelena uspeva da napravi novi brejk i dođe do bitne prednosti, ali ne uspeva da je potvrdi (4:3). Usledio je nastavak serije brejkova. Jelena oduzima servis protivnici za 5:3, međutim, petrova uspeva da veže dva gema i dolazi do izjednačenja (5:5).

U naredna dva gema obe teniserke osvajaju svoje servise i set ulazi u taj-brejk. Nakon velike borbe u taj-brejku popularna Džej Džej uspeva da osvoji prvi set 7:6 (9:7).

Za razliku od prvog seta u kom su se ređali brejkovi na obe strane, na startu drugog obe teniserke su sigurno čuvale svoje servis gemove (2:2).

U petom gemu Jankovićeva je napala servis protivnice, stigla do tri vezane brejk lopte, prve dve nije uspela da iskoristi, ali treću jeste i dolazi do prednosti 3:2. U narednom gemu srpska teniserka uspeva da potvrdi brejk za 4:2.

Do kraja drugog seta Jelena je sačuvala brejk prednosti i bez većih problema privela meč kraju (6:4).