ĐOKOVIĆ ISKREN: Biće teško protiv Iznera

Pred duel u Bojsiju

ĐOKOVIĆ ISKREN: Biće teško protiv Iznera

Tenis -
SAD i Srbija boriće se za polufinale Dejvis kupa

BOJSI - Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da danas očekuje težak meč protiv Džona Iznera u prvom susretu četvrtfinala Dejvis kup duela između SAD i Srbije. "Spremao sam se za meč sa Iznerom, znao sam da ću igrati protiv njega. Biće nezgodno i teško, kao i Viktoru (Troickom) protiv (Sema) Kverija. Neizvesnost je očigledna, ulog je veliki. Uspeli smo 2010. da ih pobedimo u Srbiji, sada smo na njihovom terenu i nadam se da će rezultat biti isti", rekao je Đoković posle žreba. "Prvi reket" sveta je eliminisan u ranijoj fazi Masters turnira u Majamiju. "Taj poraz od Tomija Hasa mi je, bez preterivanja, najlošiji meč koji sam odigrao u poslednje tri godine. Ali, to je sport, takve stvari se dešavaju. Sa pozitivne strane, imao sam više vremena da se pripremim za ovaj meč i da se družim sa prijateljima iz reprezentacije... i da donesemo konačnu pobedu Srbiji", rekao je Đoković.

Foto: Susan Mullane
Foto: Susan Mullane

Troicki: Biću onaj pravi u reprezentaciji

Viktor Troicki rekao je večeras da ga ne brinu nešto slabiji rezultati, koje postiže na turnirima u poslednje vreme i da se nada da će, kao i do sada, u reprezentaciji biti onaj pravi.

"Činjenica je da nisam imao rezultate u poslednje vreme, ali osećam se mnogo bolje i sigurnije, sa mnogo više samopouzdanja ulazim u mečeve. Neće biti lako, ali navikao sam se na uslove i teren u Bojsiju", rekao je Troicki.

On je istakao da zna šta ga očekuje u duelima i protiv Kverija i Džona Iznera, protiv kojih ima pozitivan skor.

"Dejvis kup je sasvim drugo takmičenje, nije kao kad igrate za sebe. Uglavnom za reprezentaciju dajem više nego sto mogu i igrao sam najbolje kada je bilo najpotrebnije. Nadam se da ću dati sve od sebe i da će to biti dovoljno", dodao je Troicki.

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić smatra da je žreb u Bojsiju bio povoljan za njegov tim.

"Dobar je žreb, Novak igra prvi i može da nam donese prednost. Posle toga Viktoru može da bude lakše, da smirenije uđe u meč i eventualno Kveriju napravi pritisak", rekao je Zimonjić.

On očekuje izuzetno težak meč u subotu protiv braće Majka i Boba Brajana.

"Moramo da odigramo maksimalno i da se nadamo najboljem. Imam najteži moguć zadatak, da pobedim braću Brajan u dublu, ne znam s kime ću igrati, ali biće zaista teško. Ipak, ulazimo u meč kao da možemo da pobedimo, jer je takvo takmičenje", dodao je Zimonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track