Jovana Jakšić: S mamom do svetskog vrha
Foto: Fonet

Ekskluzivno za Kurir srpska teniserka

Jovana Jakšić: S mamom do svetskog vrha

Tenis -
Prijaju mi komplimenti na račun izgleda, ali moj fokus je isključivo na tenisu. Sanjam da igram završni masters

Nova nada Srbije.Jovana Jakšić od ove nedelje je neko o kome se najviše govori kad je reč o srpskim teniserkama. Mlada Beograđanka skrenula je pažnju na sebe na turniru u Montereju, gde je prvi put ušla u glavni žreb WTA turnira i odmah ostvarila pobedu.U razgovoru za Kurir, lepa sportistkinja govori o svojoj karijeri, ambicijama, ali i komplimentima koji joj stižu sa svih strana, kako na račun izgleda, tako i za igru.♦ Prvi put u karijeri plasirala si se na WTA turnir i odmah si izborila prolaz u drugo kolo. Kakav je osećaj biti deo igračica u glavnom žrebu?- Osećaj je stvarno neverovatan, san svake igračice je da se nađe na turnirima ove i jače kategorije. Zanimljivo je to što sam na ovaj turnir došla totalno neplanirano jer sam mislila da mi moj trenutni plasman neće biti dovoljan za ulaz.

Javnost u Srbiji tek je nedavno čula za tebe. Koliko dugo se baviš tenisom i kako je dosad trajala tvoja karijera?- Tenisom se bavim od svoje devete godine, a ozbiljnije od 12, kada sam i prvi put počela sa nacionalnim takmičenjima. Igrala sam u svim mlađim kategorijama. Bila sam prva u Evropi do 16 godina i osvajačica evropskog mastersa. Potom, 13. juniorka sveta do 18 godina, a evo sad me čeka ulazak u 300 najboljih na WTA.♦ Ko ti je najveća podrška?- Moja mama je moja najveća podrška (smeh)!♦ Šta je tvoj najveći san vezan uz tenis?- Najveći san mi je da zaigram na završnom masters turniru u godini, što znači da sam u top osam na svetu, i da nastavim da uživam u igri kao i do sada.♦ Kako usklađuješ tenis i obrazovanje? Da li studiraš nešto?- Nije lako, ali uspevam da uskladim sve svoje obaveze. Jos uvek nisam upisala studije, naredne godine ću.♦ Nemoguće je prenebregnuti činjenicu da si izuzetno lepa devojka. Da li su komplimenti postali svakodnevica na turnirima?- Slagala bih kada bih rekla da nisu i da mi ne prijaju, ali moj fokus je isključivo na tenisu.Postoji li neko poseban u tvom srcu?- To je moja mala tajna (smeh)...

Igrala bih protiv sebe♦ Protiv koje teniserke bi najviše volela da igraš?- Kada bi bilo izvodljivo, želela bih da igram protiv same sebe, ali nažalost nije... hahaha... Da vidim kako izgledam sa druge strane (smeh).

Ana mi mnogo pomogla♦ Da li si dobila neke reči podrške ili savet od Ane Ivanović pre nastupa u Montereju? Šta ti je rekla?- Od prvog dana otkako je Ana došla, uživam u njenom društvu i podršci, stvarno mnogo znači kada jedna takva igračica iz samog svetskog vrha deli svoje iskustvo i savete sa vama. Ona je stvarno divna devojka i rekla mi je da veruje u mene i da mogu da pobedim.

Selektoru nisam dobra♦ Kada očekuješ da postaneš deo Fed kup tima Srbije?- Trebalo je već da budem deo tima na nekim mečevima, ali očigledno selektor (Dejan Vraneš, prim. nov) nema takvo mišljenje. Devojke imaju moju punu podršku i sve vreme navijam za njih.

Jovana JakšićRođena: 30. 9. 1993. u BeograduWTA plasman: 356.ITF titula: 10Zarada u 2013: 4.572 dolaraUkupna zarada: 27.673 dolara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track