HEROJ: Đoković žrtvovao karijeru zbog Srbije!

Dokazao koliko voli svoju zemlju

HEROJ: Đoković žrtvovao karijeru zbog Srbije!

Tenis -
Đoković igrao s povredom skočnog zgloba, zbog čega bi mogao dugo da pauzira i ugrozi prvo mesto na ATP rang-listi

Heroj.Najbolji teniser sveta Novak Đoković rasplakao se nakon meča sa Semom Kverijem, u kom je igrao s povredom skočnog zgloba u četvrtfinalu Dejvis kupa! Đoković se suzdržao u nekoliko prvih trenutaka, ali kada je počeo da priča o ozbiljnosti povrede, nije mogao da sakrije suze.- Igrati za Srbiju je velika čast i zadovoljstvo i zbog toga sam i nastavio. Što se tiče povrede, nije dobro - izjavio je Nole kroz suze.Odlukom da nastavi meč Đoković je obezbedio Srbiji polufinale u svetskoj grupi Dejvis kupa, ali je potencijalno ugrozio i nastavak sezone. Zbog ozbiljnosti povrede verovatno će morati da otkaže svoje učešće na turniru u Monte Karlu.- Izbegao sam najteži stepen izvrnuća zgloba. Otekao je, nije oštećen, ali moram da proverim koliko je ozbiljno, nakon čega ću da procenim da li mogu da igram u Monte Karlu, koji bi bio moj prvi turnir na šljaci - izjavio je prvi teniser sveta.

Novakov odnos prema Srbiji i odluka da uvek pruža svoj maksimum dobio je mesto i u komentaru poznatog novinara "Njujork Tajmsa" Kristofera Klerija.

"Čini se da je Dejvis kupu Novak potrebniji nego što je ovo takmičenje potrebno njemu. Već je osvojio DK 2010. kada je to iskoristio kao odskočnu dasku za osvajanje sveta 2011. godine uz tri osvojene Gren slem titule tada. Sada je rizikovao borbu za trofej Rolan Garosa kako bi Srbiju poslao u polufinale. Ili bolje rečeno, vratio je tamo gde joj je i mesto - među četiri najbolje na svetu".

Srbija treća na svetuTeniska reprezentacije Srbije je zahvaljujući Đokoviću i ostatku tima napredovala na juče objavljenoj rang-listi najboljih Dejvis kup reprezentacija i sada zauzima treće mesto sa 21.598,44 poena.Prva je reprezentacija Češke, aktuelni šampion Dejvis kupa, a iza nje nalazi se Španija. Kanada, protivnik Srbije u polufinalu Dejvis kupa, nalazi se na sedmom mestu.

Dr Moma Jakovljević: Oporaviće se brzoDoktor Momčilo Moma Jakovljević za Kurir je ocenio da Đokoviću karijera nije ugrožena, ali da ga očekuje izvestan period oporavka.- Svaka čast Novaku! Prema onome što sam video, u pitanju je lakši oblik distorzije, odnosno iščašenja skočnog zgloba. Igrao je uz veoma jake bolove, ali ne verujem da ovo može da mu ugrozi karijeru. Očekuje ga verovatno oporavak od desetak do mesec dana, ali bi kasnije sve trebalo da bude u redu.Težina povrede- Distorzija skočnog zgloba desne noge- Pauza od 10 do 30 dana- Preskočiće maksimum tri turnira

http://www.youtube.com/watch?v=HUKePZqKUgo

http://www.youtube.com/watch?v=Fj_zL0CnsLI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track