PORAZ BOJANE: Nerešeno nakon prvog dana takmičenja
Foto: Teniski Savez Srbije

FED KUP

PORAZ BOJANE: Nerešeno nakon prvog dana takmičenja

Tenis -
Nemice su uspele da anuliraju prednost koju je Srbiji donela Ana Ivanović

ŠTUTGART - Srpska teniserka Bojana Jovanovski poražena je od Anđelike Kerber rezultatom 2:0 u setovima (5:7,2:6), u drugom meču Fed kupa za opstanak u Svetskoj grupi.Nemice su tako uspele da izjednače rezultat nakon prvog dana takmičenja.

Podsetimo, ranije danas srpska teniserka Ana Ivanović donela je prednost našoj reprezentaciji pobedom nad Monom Bartel. Međutim, borbena Bojana nije uspela da donese drugi bod Srbiji.

U nedelju od 11 časova na programu su novi dueli u singlu. Ana igra protiv Kerber, dok će se Bojana Jovanovski suprostaviti Moni Bartel.

Opstanak u Svetskoj grupi izboriće reprezentacija koja prva ostvari tri pobede.

Tok meča:

Bojana je na startu meča pružala sjajan otpor šestoj teniserki sveta. Vodila se neizvesna borba u uvodnim gemovima prvog seta, pa je nakon četiri odigrana gema rezultat bio nerešen 2:2.Srpska teniserka u petom gemu pravi nekoliko grešaka, što Nemica maksimalno koristi i dolazi do prvog brejka na meču. U narednom gemu Anđelika je uspela da materijalizuje prednost za vođstvo 4:2.

Borbena Bojana uspela ja da napravi brejk u gemu u kom je Nemica servirala za osvajanje seta. Jovanovski je izjednačila na 5:5, a odmah zadim ponovo izgubila servis i propustila priliku da ostane u prvom setu. Kerber je potvrdila prednost i osvojila prvi set 7:5.

Na startu drugog seta viđena su tri brajka u nizu. Nažalost, dva je napravila Nemica. Anđelika je u četvrtom gemu potvrdila prednost i do kraja seta napravila još jedan brejk i zasluženo zabeležila trijumf na meču 6:2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track