KORAK DO POBEDE: Ana smirila Kerberovu za vođstvo Srbije 2:1
Foto: Teniski Savez Srbije

Fed kup

KORAK DO POBEDE: Ana smirila Kerberovu za vođstvo Srbije 2:1

Tenis -
Ivanovićeva savladala prvu teniserku Nemačke i donela Srbiji drugu pobedu

ŠTUTGART - Drugog dana plej-ofa za opstanak u Svetskoj grupi Fed kupa Ana Ivanović je savladala Angeliku Kerber sa 2:0 (7:5, 7:5) posle više od dva sata igre. Srbija vodi sa 2:1, a prvu meč loptu imaće Bojana Jovanovski u meču protiv Mone Bartel. Ukoliko bude potrebno igraće se i dubl meč.

Obe teniserke su prvog dana duela u "Porše areni" ostvarije pobede.

Ana Ivanović je donela Srbiji prednost savladavši Monu Bartel sa 2:1 (7:6 (5), 2:6, 6:2), dok je Kerberova bila bolja od Bojane Jovanovski sa 2:0 (7:5, 6:2).

TOK MEČA

6:5 - Zadržala je Ana smirenost posle dva izgubljena gema zaredom i povela sa 6:5.5:5 - Nažalost, Kerberova stiže do izjednačenja i uvodi drugi set u novu neizvesnost.5:4 - Nažalost, Ana nije uspela da sačuva brejk i odservira za meč.5:3 - Kakav preokret Ivanovićeve u osmom gemu drugog seta! Nemica je povela sa 40:15, a onda je Ana osvojila četiri poena u nizu. Poslednji poen stigao je nakon duple servis greške Kerberove.4:3 - Period meča kada svaka teniserka prilično sigurno osvaja svoje servise.3:3 - Za razliku od prvog seta, u drugom se gemovi obostrano osvajaju mnogo brže.3:2 - Dobar servis Ivanovićeve i vođstvo.2:2 - Nemica bez problema dobija gem na svoj servis.2:1 - Prilično je sigurna Ana prilikom serviranja na početku drugog seta.1:1 - Period meča u kome je Ana opasnija na servis protivnice. Ipak, Nemica uspeva da se izvuče i sačuva servis.1:0 - Ponovo se Ana suočila sa brejk loptom, ali je spasila desetu uzastopnu brejk lopti i povela u drugom setu sa 1:0.

2. SET

7:5 - Brejk i set za Anu Ivanović! Srpska teniserka je uzela servis šestoj najboljoj igračici na svetu i dovela Srbiju u vođstvo sa 1:0.6:5 - Još jedan gem u korist Ivanovićeve.5:5 Mogla je srpska teniserka do brajka i samim tim prvog seta, ali je Kerber odigrala poslednje poene na visokom nivou.5:4 - Ana je podigla nivo igre, pogotovo kada servira.4:4 - Nemica osvaja svoj servis, ali ponovo jedan dugačak gem.4:3 - Prvo vođstvo Ane u meču! Srpska teniserka je ponovo morala da spasava brejk lopte, ali se izborila i osvojila gem.3:3 - Brejk Ane Ivanović! Srpska teniserka je uhvatila ritam i strpljivom igrom uspela je da nadoknadi gem zaostatka.2:3 - Ana je preživela još jedan gem na svoj servis. Ponovo je spasavala brejk lopte, ovog puta dve vezane, i smanjila rezultat na 2:3.1:3 - Najkraći gem do sada, Kerberova ga osvaja i zadržava brejk prednosti.1:2 - Neverovatan gem. Ana je spasila čak pet brejk lopti, a potom as servisom i neiznuđenom greškom rivalke osvojila prvi gem u ovom meču.0:2 - Mogla je Ivanovićeva odmah do ribrejka, ali nije uspela da iskoristi šanse. Kerberova vodi sa 2:0.0:1 - Loš početak Ane Ivanović, Kerberova je već u prvom gemu oduzela servis srpskoj teniserki i dovela Nemice u vođstvo 1:0

1. SET

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track