DUBL NEMOĆAN: Srbija ispala iz Svetske grupe!

FED KUP

DUBL NEMOĆAN: Srbija ispala iz Svetske grupe!

Tenis -
Vesna Dolonc i Aleksandra Krunić nisu uspele da naprave iznenađenje i savladaju nemački dubl u odlučujućem petom meču, pa je naša reprezentacija ispala iz Svetske grupe 1

ŠTUTGART - Fed kup reprezentacija Srbije nije uspela da izbori opstanak u Svetskoj grupi. Naše devojke su nakon velike borbe poražene u Štrutgartu od reprezentacije Nemačke rezultatom 3:2.Nakon mečeva u singlu rezultat je bio nerešen (2:2), pa je odluka pala u petom meču dublova. Nažalost, Vesna Dolonc i Aleksandra Krunić nisu uspele da naprave iznenađenje. One su poražene od nemačkog dubla Lisicki/Gronefeld rezultatom 2:6,6:4.Nemice su odlično otvorile meč, u prva tri gema uspele su dva puta da oduzmu servis našim devojkama 3:0. Do kraja seta viđen je po jedan brejk na obe strane, pa Nemice prilično lako dolaze do prednosti u setovima (6:2).

Naše devojke su pružale sjajan otpor nemačkom dublu na startu drugog seta, međutim, u petom gemu Nemice prave brejk na servis Vesne Dolonc. U sedmom gem naša reprezentacija je još jednom izgubila servis, pa nemački dubl dolazi do ubedljive prednosti 5:2. Srbija je uspela da vrati jedan brejk, ali to je bilo sve što su naše devojke učinile do kraja meča 6:4.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track