SAMPRAS O NOVAKU: Oboriće sve moje rekorde

Prognoza

SAMPRAS O NOVAKU: Oboriće sve moje rekorde

Tenis -
Mislim da Novak zapravo može da ostane na vrhu koliko god on to želi, iskreno je konstatovao Sampras.

Podrška idola.

Legendarnii američki teniser Pit Sampras je u intervjuu za portal tennis.com rekao da je Novak Đoković izrastao u "šampiona svih podloga" odnosno da postiže vrhunske rezultate u kontinuitetu, zbog čega veruje da srpski teniser može da ugrozi njegov rekord.

Amerikanac je u periodu od 1993/98 sezonu završavao na vrhu ATP liste srušivši tada rekord Džimija Konorsa koji je pet puta zaredom bio lider Tura.

"Ukoliko ostane u ovakvoj formi i bude zdrav, Novak može da ponovi moj rezultat. Mislim da je u stanju da ostane još dugo na vrhu, a potvrdu za to dobio sam kada je posle osam sezona nepobedivosti srušio Rafu Nadala u Monte Karlu. Najvažnije je da izbegne povrede", rekao je Sampras.

Đoković je dve godine uzastopno na kraju sezone najbolji igrač sveta. Međutim, teško je prognozirati šta je moguće a šta ne u narednih nekoliko godina jer su pomerene granice tenisa, a igrači ulažu daleko više napora na terenu nego pre 15 ili 20 godina, zaključuje portal.

"On je tako dobar. Iako su današnji teniseri izuzetni, on ima razloga da se pribojava za samo neke od njih. Rodžer, Rafa i Endi su jedini koji mogu da ga 'guraju' ka rekordu. Mislim da Novak zapravo može da ostane na vrhu koliko god on to želi", iskreno je konstatovao Sampras.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track