Jovana Jakšić: Zaljubljena sam, ali samo u tenis!

Intervju teniserka

Jovana Jakšić: Zaljubljena sam, ali samo u tenis!

Tenis -
Trenutno nemam vremena za ljubav, niti želim da me nešto poremeti. Svađe i prepirke mogu da utiču na psihičko stanje i odraze se na moju igru

Osmehom do vrha!Dobro raspoložena i uvek nasmejana, mlada srpska teniserka Jovana Jakšić (19) posetila je redakciju Kurira i otkrila nam mnoge zanimljivosti o sebi, između ostalog, da je oduvek želela da bude pevačica i da bi rado zaigrala za Fed kup reprezentaciju Srbije.♦ Šta ti najviše nedostaje dok si na turnejama?- Definitivno moj mlađi brat Milan. Svaki put kad se vratim s putovanja, imam osećaj da je porastao duplo od mog odlaska.♦ Da nisi teniserka, čime bi volela da se baviš? Šta planiraš po završetku profesionalne karijere?- Bila bih pevačica! Oduvek sam se mami žalila da mi je to neostvarena želja. Kad prestanem da igram tenis, prvo ću da uzmem mikrofon u ruke, dobro se ispevam, pa ću onda da odlučim šta dalje!♦ Koju vrstu muzike bi pevala kad bi se odlučila da gradiš karijeru kao pevačica?- Našu narodnu muziku definitivno!♦ Zanimljivost o sebi?- Pa... Interesantno je to što sam rođena levoruka, a reket držim desnom rukom. Kad sam bila mala, roditeljima su preporučili da forsiraju da pišem desnom rukom i tako je i ostalo. I mikrofon ću jednog dana da držim desnom!♦ Šta je obavezno u tvom prtljagu na putovanjima?- Dve plišane igračke uvek nosim sa sobom! Jednu sam dobila od mame, a drugu od najbolje drugarice. Inače, obožavam igračke, u svom krevetu u Beogradu ih imam više od 30!♦ Da li imaš neki ritual koji praktikuješ pre svakog meča?- Uoči mečeva uvek slušam istu pesmu ukrug - "Ne koči" u izvođenju moje omiljene grupe Elitni odredi!♦ Anegdota s terena?- Vrlo simpatično mi je bilo kad sam iz publike u Meksiku čula na tečnom srpskom: "Jovana, volimo te". Na istom meču neko je na engleskom doviknuo da želi da se oženi mnome, ali ipak mi je ovo na srpskom jeziku bilo mnogo draže.♦ Da li si zaljubljena?- Jesam, ali u tenis! Trenutno nemam vremena za ljubav, niti želim da me nešto poremeti. Svađe i prepirke mogu da utiču na psihičko stanje i odraze se na moju igru, a to sad nikako ne želim.♦ Ne skidaš osmeh s lica. Šta te najviše nasmeje?- Uvek sam nasmejana! Kažu mi da sam se verovatno rodila s osmehom, a tata ima običaj da se našali i kaže: "Pokažite joj prst i smejaće se, pokažite joj pet i moraćemo u bolnicu da je vodimo".♦ Šta te je pokrenulo da se baviš tenisom?- Kao mala sam doživela veliku nepravdu u jednom meču. Nakon toga u meni je proradio inat i tražila sam roditeljima da počnem da treniram svaki dan, umesto tri puta nedeljno. Od tog trenutka sam počela da vežem pobede i ozbiljnije gledam na tenisku karijeru.♦ Ambicije za budućnost?- Za početak bih želela da uđem u 150 najboljih teniserki sveta, i posle toga idem korak po korak... Nadam se da ću jednog dana igrati finale završnog masters turnira i ući među osam najboljih na WTA listi, ali polako.

Hvala svim fanovima♦ Kad si izvela čuveni ples na meču s Kirilenko, publika se oduševila. Da li imaš toliku podršku fanova i na drugim turnirima?- Zaista imam mnogo fanova svuda u svetu, ljudi me zavole. Na tom meču protiv Kirilenko bilo je interesantno i to da je skoro cela publika navijala za mene i skandirala moje ime. To je divan osećaj!Pitajte Vraneša što me nema♦ Zašto se i uprkos dobroj igri još uvek ne nalaziš u Fed kup timu selektora Dejana Vraneša?- Ne mogu ja da vam odgovorim na to. Moraćete da nazovete selektora i pitate ga. Znam samo da dajem sve od sebe i da ću se rado odazvati pozivu ukoliko do njega dođe.Bićeš šampion♦ Čije reči hvale u poslednje vreme su te najviše ohrabrile?- Direktor turnira u Montereju mi je prišao pre početka takmičenja, kad nije znao ni ko sam, i rekao mi: "Ti ćeš jednog dana biti šampion". To me je oduševilo. Prišao je baš meni iako je oko mene bilo mnogo devojaka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track