PREGAZILA NEMICU: Ana u polufinalu Madrida

Madrid

PREGAZILA NEMICU: Ana u polufinalu Madrida

Tenis -
U borbi za finale Ivanovićeva se sutra sastaje sa Ruskinjom Marijom Šarapovom

MADRID - Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale turnira premijer serije u Madridu posto je u četvrtfinalnom meču savladala Nemicu Angeliku Kerber sa 2:0 u setovima - 6:3, 6:1.

"Mnogo mi je značio duel sa Anđelikom u Štutgartu zato što sam bila psihički spremnija za ovaj i znala sam da mogu da je dobijem. Ovo je bio dosta drugačiji meč, čini mi se da je sada jače udarala lopticu, ali i pravila više grešaka. Mislim da sam i ja imala agresivniji pristup, bolje sam servirala i zaista sam zadovoljna igrom."

Ivanovićevu u polufinalu očekuje duel sa Ruskinjom Marijom Šarapovom. Njih dve su se do sada sastajale osam puta, uz šest trijumfa Ruskinje.

"Dobro sam se snašla na ovom turniru, iz meča u meč igram sve bolje. U subotu me čeka izuzetno težak duel, ali sam srećna zbog napretka i nadam se da ću uspeti da odigram na istom nivou. Imam vremena da se odmorim za meč sa Šarapovom, ova dva seta su mi u tome dosta pomogla."

Srpska teniserka je istakla da joj je ove sezone cilj plasman na završni masters turnir, ali i naredni gren slem, Roland Garos.

"Ove sezone mi je svakako cilj da se kvalifikujem za završni masters, ali do tada ima još dosta turnira. Za sada mi je glavni fokus Rolan Garos, gren slem na podlozi koju volim", rekla je Ivanovićeva.

Drugi polufinalni par čine Amerikanka Serena Vilijams i Italijanka Sara Erani. Vilijams je u četvrtfinalu savladala Anabel Medina Gariges iz Španije sa 6:3, 0:6, 7:5, dok je Erani nadigrala Ruskinju Jekaterinu Makarovu - 6:4, 6:3.

Turnir u madridu igra se za ukupan nagradni fond od četiri miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track