USPEŠAN START: Jankovićeva počistila Pironkovu!

Pobeda na startu turnira u Rimu

USPEŠAN START: Jankovićeva počistila Pironkovu!

Tenis -
Jelena je u dva seta bila bolja od bugarske teniserke

RIM - Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Rimu.Jankovićeva je danas u prvom kolu nadigrala 51. teniserku sveta Bugarku Cvetanu Pironkovu rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:0.Ovo je bio peti međusobni duel srpske i bugarske teniserke, a peti trijumf Jankovićeve.Jelena će u drugom kolu igrati sa pobednicom duela između Bojane Jovanovski i Dankinje Karoline Voznijacki.Jankovićeva je dobro počela meč u Rimu i povela 2:0 u gemovima. Međutim, usledio je pad u igri srpske teniserke, koji je iskoristila Pironkova i dobila naredna tri gema. Jankovićeva je dobila naredna četiri gema i došla do vođstva od 1:0 u setovima.Srpkinja je imala problema samo u prvom gemu drugog seta, koji je dobila posle nekoliko spašenih brejk lopti. Usledila je potom furiozna igra našeg teniserke, koja je drugi set dobila bez izgubljenog gema.

"Napravila sam pauzu, trenirala sam samo poslednja dva dana i zatražila od organizatora da igram u utorak. Međutim, nisu mi izašli u susret i, iskreno, nisam uopšte bila sigurna kako ću se kretati. Sada mi je koleno bolje“, rekla je Jankovićeva.

Ona bi volela da joj naredna rivalka bude Bojana Jovanovski, koja u utorak igra protiv nekadašnje "broj 1“, Dankinje Karoline Voznijacki.

"Naravno da bih volela da igram sa Bojanom. Uvek navijam da naša teniserka pobedi. Jedino mi je žao što se srećemo u ovako ranoj fazi turnira, mnogo bi lepše bilo da se sretnemo kasnije“, istakla je Jankovićeva.

Na pitanje da prokomentariše eventualni duel sa Voznijacki, Jelena je bila veoma kratka.

"Nismo već dugo igrale i pravo da vam kažem nisam je dugo ni gledala, tako da ne zunam u kakvoj je formi", rekla je JJ.

Za kraj, Jankovićeva je podsetila da se u Rimu oseća kao kod kuće.

"Dva puta sam osvojila ovaj turnir, jednom igrala finale i baš se lepo osećam. Medjutim, danas sam prvi put igrala na terenu 'Super tenis' i bilo mi je malo neobično zbog senke, ali i zbog jakog vetra. Možda sam i zbog toga malo slabije servirala, ali ponavljam, najvažnije je da sam pobedila“, poručila je Jankovićeva.

WTA turnir u Rimu igra se za nagradni fond od 2.369.000 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track