NEVEROVATAN PODVIG: Bojana bolja od Voznjacki u trileru

Najveći trijumf u karijeri

NEVEROVATAN PODVIG: Bojana bolja od Voznjacki u trileru

Tenis -
Srpska teniserka je nakon tri sata neverovatne borbe izborila plasman u drugo kolo WTA turnira u Rimu

RIM - Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Rimu, pošto je pobedila devetu igračicu sveta Dankinju Karolinu Voznijacki sa 2:6, 6:4, 7:6 (7:5).

Jovanovski je napravila pravi podvig uspevši u trećem odlučujućem setu posle četiri vezana gema za Voznijacki da izjednači, a potom ostvari i najvredniju pobedu u karijeri.

Srpska teniserka je praktičnio bila na ivici poraza, uz povredu koja je zahtevala bandažiranje mišića kod 3:0 za Voznijacki u odlučujućem setu.

Sve to nije poremetilo 48. na WTA rang listi. Počela je da servira i riternira kao nikada u meču, iznenadivši Voznijacki koja je očigledno mislila da ima vremena da zaustavi "zahuktali voz" srpske teniserke -budući da je vodila sa 4:0.

Jovanovski je došavši do 4:4 malo popustila u koncentraciji, dopustila Voznijacki da napravi brejk (4:5), ali se zato odmah vratila "na kolosek", uzela servis protivnici i u taj brejku još jednom preokrenula (posle 5:2 za Voznijacki) za konačni triojumf i mesto u drugom kolu, gde će igrati protiv zemljakinje Jelene Janković.

Na pitanje o čemu je razmišljala u tim trenucima, kada je sve ukazivalo da će Dankinja slaviti, Jovanovski je rekla:

„Trudila sam da ostanem pozitivna. Sa njom sam već dva puta igrala teške mečeve i gubila sam u tri seta. Koncentrisala sam se da uzmem taj gem, na 4:0, 30:0, to mi je bila prekretnica. Počeli su da me hvataju grčevi i to se odražavalo posebno na mom servisu, nisam mogla da skočim. U tim gemovima sam imala velike probleme jer nisam mogla da potrčim, morala sam da skraćujem poene. Mislim da se i ona malo stegla, a imala sam i sreće“.

Jovanovski je istakla da će joj ta velika pobeda nad bivšom prvom teniserkom sveta pomoći u daljem toku karijere.

„U principu sam odigrala dobro u Australiji, ali sam odatle krenula nizbrdo, išla je povreda za povredom. Pet-šest nedelja nisam mogla ni da treniram, odigrala sam samo jedan turnir od tada, nisam bila spremna ni fizički, tenis nisam igrala, Madrid sam loše odigrala, i ovde mi je cilj bio da treniram, da se fizički spremim, ako ne za ove turnire, onda za Rolan Garos. I srećna sam zbog pobede, mnogo mi znači, posebno jer je to bio praktično izgubljen meč koji sam uspela da preokrenem i to uvek dosta znači i motiviše za dalje“, naglasila je Jovanovski.

Već u sredu Bojanu očekuje meč drugog kola sa Jankovićevom.

„Sada mi je najbitnije da se oporavim, provela sam dosta vremena kod doktora i fizioterapeuta posle pobede, imala sam razne tretmane. Već sam se malo oporavila, ali me i dalje bole noge. Nadam se da nas neće staviti da igramo prvi meč, a probaću sličnu taktiku kao protiv Voznijacki. Znam Jelenu dosta dobro i žao mi je što baš sa njom igram drugo kolo, ali ne može da se utiče na žreb. Mislim da su ona i Karolina slične igračice, Jelena bolje servira i ima malo defanzivnije udarce, posebno u bekhend, ali ću se koncentrisati da igram što agresivnije, da skraćujem poene i odigram dobro“, istakla je mlada srpska teniserka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track