Jelena Janković lako pobedila Jovanovski u Rimu
Foto: REUTERS

WTA

Jelena Janković lako pobedila Jovanovski u Rimu

Tenis -
Janković, 18. teniserka sveta je potpuno dominirala u meču i za sat i 15 minuta igre dozvolila je protivnici da osvoji samo dva gema.

BEOGRAD - Teniserka iz Srbije Jelena Janković plasirala se u osminu finala turnira u Rimu pošto je danas pobedila zemljakinju Bojanu Jovanovski sa 2:0 u setovima (6:2, 6:0).

Janković će u osmini finala igrati protiv pete teniserke sveta Kineskinje Na Li, koja je u dva seta pobedila sunarodnicu Đije Čeng.

To će biti njihov osmi duel, a srpska teniserka do sada je zabeležila tri pobede. Poslednja dva meča 2009. godine dobila je Jelena Janković - na turniru u Tokiju (6:4, 6:3) i na turniru u Parizu (6:0, 3:6, 6:2).Srpska teniserka Jelena Janković je izjavila da je veoma zadovoljna igrom i još jednom naglasila da joj je veoma žao što je u ranoj fazi turnira igrala protiv koleginice iz reprezentacije."Odigrala sam odlično, malo sam sporije krenula u prva dva gema, ali sam posle toga podigla nivo, igrala sam baš pametno i sve vreme kontrolisala meč. Imala sam inicijativu, vodila igru, lagano osvajala svoje servis gemove i čekala šansu da napravim brejk", rekla je Jankovićeva srpskim novinarima koji izveštavaju iz Rima.Jelena je ponovila da uživa u glavnom gradu Italije i dodala kako se nada da će u nastavku turnira igrati još bolje."Dobro je što sam danas odigrala još bolje nego na startu turnira, prvenstveno zbog toga jer sam se osećala bolje i sigurnije na terenu, povreda kolena je definitivno prošlost. Žao mi je što sam sa Bojanom igrala ovako rano, nadam se da ćemo se u budućnosti sretati bar u polufinalu", konstatovala je Jankovićeva.Ona će u osmini finala igrati protiv Kineskinje Na Li."Nismo igrale četiri godine, ona u poslednje vreme igra dobro, ustvari već godinama igra dobro, posebno na šljaci, i sigurno će biti težak meč. Moraću da odigram još bolje, da se dobro krećem, odlično serviram. Videćemo, ali nadam se najboljem", poručila je srpska teniserka.Jankovićeva i Na Li do sada su se sastajale sedam puta, a Kineskinja ima bolji skor 4:3, s tim da je Srpkinja dobila poslednja dva duela. Jovanovski je rekla da nije uspela da se oporavi od meča sa Karolinom Voznijacki, ali da joj na ruku nije išlo što je njena rivalka igrala odlično."Fizički nisam spremna, jednostavno, nisam uspela da se oporavim. Jutros sam jedva ustala, da smo bar igrale neki kasniji meč. Ovako, pokušala sam da dam sve od sebe, ali jedva sam se kretala. Nisam pružila ni 50 ili 60 odsto iz meča sa Voznijacki. Pritom, Jelena je bila odlična", rekla je Jovanovski.Prema njenim rečima uopšte nije odigrala tako loše kao što govori rezultat (6:2, 6:0)."Nisam uspevala nijedan gem da završim, a bili su dosta neizvesni. Pogotovo na početku drugog seta, imala sam više puta po 30:0 i 40:15 i tu bih stala. Odmoriću se danas i sutra, neću trenirati, potom idem u Brisel, a zatim na Rolan Garos", poručila je Jovanovski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track