PRESEO MU ROĐENDAN: Marej predao meč zbog povrede

Granoljers izborio osminu finala

PRESEO MU ROĐENDAN: Marej predao meč zbog povrede

Tenis -
Marej je predao meč Granoljersu pri rezultatu 1:1 u setovima

RIM - Drugi teniser sveta, Britanac Endi Marej, ostao je bez plasmana u osminu finala masters turnira u Rimu pošto je po završetku drugog seta zbog povrede predao meč drugog kola Špancu Marselu Granoljersu.Španac je dobio prvi set sa 6:3, dok je drugi pripao Mareju u taj-brejku - 7:6 (7:5).Granoljers u osmini finala igra sa francuskim teniserom Žeremijem Šardijem. Britanac je danas proslavio 26. rođendan.

Maej je na konferenciji za novinare rekao da je „malo verovatno“ da će nastupiti na Ronald Garosu. Britanac je dodao da će se odmarati 4-5 dana, da će obaviti sve potrebne analize i da će onda videti da li je spreman za Garos, Gren slem koji je „fizički najzahtevniji“.

„Osećao sam bol danas, imam problema sa donjim delom leđima i mislim da neću moći da igram na Rolan Garosu. Bilo bi iznenađenje kada bih nastupio u Parizu“.

„Moram da napravim plan, razgovaraću sa svojim timom i u narednih nekoliko dana donećemo definitivnu odluku. Želim da se pobrinem da potpuno saniram povredu. Vučem taj problem od finiša 2011. godine, ali pogoršao se tokom protekle sezone na šljaci“, dodao je Marej.

Ranije danas u drugom kolu je zaustavljen i osmi nosilac, Francuz Žo-Vilfred Conga, a iznenađenje je priredio Poljak Jerži Janovič pobedivši favorita sa 6:4, 7:6 (7:5).

Prvi reket sveta Novak Đoković sutra u osmini finala igra protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, kome je Švajcarac Stanislas Vavrinka bez borbe predao meč drugog kola zbog povrede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track