IZGUBIO DOBIJENO: Đoković ispao od Berdiha u četvrtfinalu Rima
Foto: Reuters

Ništa od polufinala

IZGUBIO DOBIJENO: Đoković ispao od Berdiha u četvrtfinalu Rima

Tenis -
Prvi teniser sveta lako dobio prvi, a potom izgubio naredna dva seta, prokockao pri tom prednost 6:2, 5:2

RIM - Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković nije uspeo da savlada Čeha Tomaša Berdiha i plasira se u polufinale Mastersa u Rimu - 1:2, po setovima 6:2, 5:7, 4:6.Čeh je napravio neverovatan preokret, Đoković je vodio sa 6:2, 5:2, ali nije uspeo da ostvari pobedu.

Berdih će u polufinalu igrati sa pobednikom meča Rafael Nadal - David Ferer.

Đoković je odlično počeo meč, napravio dva brejka i dobio prvi set sa 6:2 i poveo u drugom sa 5:2, ali onda je usledio ogroman pad. Berdih je zaigrao malo bolje, ali je srpski reprezentativac potpuno stao i dozvolio rivalu da dobije drugi set sa 7:5, a onda povede u drugom i sa 3:1, što je bilo ukupno 8:1 u gemovima za Čeha.

Đoković je uspeo da odservira za ostanak u meču i smanji na 5:4, ali je onda Berdih na svoj servis imao tri meč lopte, ali je iskoristio tek četvrtu.

Đoković je prošle godine igrao u finalu, tako da će izgubiti bodove na ATP listi.Rafael Nadal se plasirao se u polufinale, pošto je u četvrtfinalu nadigrao zemljaka Davida Ferera sa 2:1 u setovima - 6:4, 4:6, 6:2. Trenutno peti teniser sveta u borbi za finale sastaće se s Berdihom.

TOK MEČA

1. SET

Miran početak četvrtfinala, obojica tenisera su bez većih problema osvojila prva tri gema, Đoković je prvi servirao na meču.Posle uvodnih gemova, prvi do brejka stiže Đoković, i to u četvrtom gemu iskoristivši četvrtu brejk loptu. Odmah zatim, bez većih problema, prvi teniser je potvrdio brejk i poveo sa 4:1 u prvom setu.

Berdih je uspeo da osvoji svoj servis i smanjio rezultat na 4:2, ali je Đoković u narednom gemu na fantastičan način sačuvao odlučujući poen, a potom lob udarcem naterao visokog Čeha na grešku za 5:2.

Novi brejk Đokovića i posle 33 minuta prvi set osvaja sa 6:2.

2. SET

Đoković se namučio za osvajanje prvog gema u drugom setu, ali je posle tri izjednačenja uspeo da povede sa 1:0.

Berdih je pri gem lopti u drugom gemu napravio duplu servis grešku, ali nije dao Đokoviću priliku da napravi rani brejk - 1:1.

Bez izgubljenog poena, srpski teniser stiže do 2:1 u drugom setu.

Sigurna su obojica na svoj servis, 3:2 za Đokovića u drugom setu.

Brejk srpskog tenisera. Vodio je Berdih sa 30:0, potom je Đoković osvojio dva poena, a onda je Čeh napravio veliku grešku i čist zicer pretvorio u brejk loptu za Đokovića. Novak je uz veliku dozu sreće i mreže uspeo da napravi brejk za 4:2.

Bez većih problema Đoković stiže do 5:2 u drugom setu.

Berdih je lako osvojio svoj servis i smanjio na 5:3.

Novak sa novim loptama ima priliku da završi meč. Berdih do sada nije imao nijednu brejk loptu, ali je u pravom trenutku po njega iskoristi prvu i jedinu šansu - smanjio je rezultat na 5:4.

Četvrtim as udarcem Berdih stiže do izjednačenja u drugom setu - 5:5. Novi brejk za Berdiha, drugi put uzastopno oduzima servis Đokoviću, vodi sa 6:5 i servira za set. Kakav preokret!

Ne greši Berdih, osvaja sedmi gem u drugom setu i izjednačio u setovima na 1:1.

3. SET

Đoković je uspeo psihički da prebrodi gubitak drugog seta i povede u trećem sa 1:0, čime je prekinuo niz od pet uzastopno izgubljenih gemova.

Berdih osvaja svoj prvi servis u trećem setu - 1:1.

Neverovatno, novi brejk Berdiha. Čeh vodi sa 2:1 u trećem setu, potpuni preokret.

Dugi gem, u kome je Đoković nekoliko puta spasavao gem loptu, ali je na kraju Berdih sa dva odlična servisa poveo sa 3:1 u odlučujućem setu.

Bio je Đoković na ivici ponora, Berdih je stigao do brejk lopte i bio na korak od 4:1, ali je srpski teniser vezao tri poena i smanjio na 3:2.

Berdih ne greši na servisu, 4:2.

Konačno jedan dobar gem za Đokovića, dobar servis i lagano osvojen gem za 3:4.

Spasao je Đoković dve vezane gem lopte, ali kad god bi se odlučivalo o tome da li će biti gem ili brejk lopta, Berdih je dobro odservirao. Na kraju je vezao dva poena i poveo sa 5:3 u odlučujućem setu.

Smanjio je Đoković na 4:5, ali Berdih servira za meč.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track